Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Cenzore, nemažte pořád ty příspěvky. Nejsou nevhodné. Ve světle evropského dění jsou naopak velmi umírněné. Proč se snažíte odstranit něco, co se nelíbí konkrétně vám. pak se divíte, že vzniká prostor pro vznik radikálních hnutí, když zakazujete běžnou diskuzi. Zkuste se nad tím zamyslet s trochou rozhledu....

0 0
možnosti
IZ

I46v89a37n 54Z50y89k37á28n

26. 7. 2016 10:01

Na samý úvod, aby to nezapadlo a nebylo mi podsouváno, nesouhlasím a nemohu se ztotožnit s FORMOU boje, jakou si Breivik vybral! Jakkoliv neznám výsledky zkoumání Breivika psychology, asi nejsem dalek pravdy, že Breivik nebyl a není duševně nemocný, který by za své činy nemohl být trestán a náležela by mu ústavní léčba. Breivik má pouze jiné vidění světa, do čehož spadají i jiné žebříčky hodnot. Ale to ještě neznamená, že je duševně nemocný. Někomu se líbí červená a nesnáží béžovou, jiný naopak, někdo má silné národnostní, případně až nacionalistické "cítění", někdo jiný je naopak nikde nezakořeněný kosmopolita, Není chybou, že jsme jako lidé rozdílní. Ano, můžeme pak narazit ve společnosti, kdy ta nám některé formy chování zakazuje, vymezuje mantinely, svazuje nás v našem vidění světa, anebo se aspoň o to snaží. Takže toto nezaměnovat, Breivik se zachoval pouze neakceptovatelně, ne však co by nemocný.

... pokračování ->

0 0
možnosti
IZ

I11v78a52n 43Z74y64k39á66n

26. 7. 2016 10:01

... Nicméně se omlouvám, že asi půjdu proti "korektnímu" davu, ale jakkoliv s formou jeho boje nesouhlasím, mám pro ni pochopení. Od slova chápat, rozumět ... myslím, že rozumím jeho myšlenkovým pochodům, které ho k oné akci dovedly. Ona za určitých okolností totiž je smysluplná. Za okolností, že bychom uměli soudit alternativní historii, která by nastala, kdyby se věci odehrály v určitém období pozměněně. V téhle úvaze si pomohu jedním velmi celosvětově známým filmem, a to 2.dílem Terminátora. Kolik reálných, živoucích lidí v kinech, u TV, fandilo mladému Connorovi a Arniemu, když jeli zabít inženýra do jeho domu, protože by to byla (domnělá) cesta k záchraně lidstva. Protože to byl film, přestali jsme na takový skutek nahlížet z pohledu humanity a viděli v něm pouze jednoduché rozhodnutí dané základními pudy .. pud přežití rasy. A kolik z nás v tu chvíli za oba aktéry chtělo zmáčknout filmový kohoutek, protože milujeme happy endy a chceme se stát hrdiny. Nebuďme v tuto chvíli pokrytečtí a ti, jež to tak skutečně cítili, přihlasme se vnitřně pro sebe k tomu, nelžeme si. Breivik měl své hodnoty nastaveny tak, že jemu toto rozhodnutí nečinilo natolik silné morální dilema, zda to může učinit. Doznal, že jsme v dějiné fázi, kdy to nutné je. To je celé.

Svět by byl prima, kdyby se odvíjel tak, aby lidem jako Breivik tyto myšlenky vůbec nemusel nabízet, protože by se odvíjel harmonicky a v souladu s racionalitou. Bohužel tento vývoj řada politiků cíleně pošlapává, ale následky už nést nechtějí. Mají svoji imunitu, a co hůř, nejen tu legislativní, ale hlavně morální.

0 0
možnosti
JS

J60a40n 96S22o90u43č58e40k

26. 7. 2016 9:28

Žádná společnost se nemůže stoprocentně ochránit před psychopatickými jedninci, kteří se rozhodnou vraždit. Ovšem může se ochránit před pronikáním nepřátelské ideologie mající za cíl nadvládu nad světem a fyzickou likvidaci všech, co ji neuznávají. To je podstatný rozdíl vážená autorko.

1 0
možnosti
PV

Je mi uplne jedno, cim se kdo ispiroval, jestli to zaradime mezi teroristicke akce ci nikoliv, zda to melo ci nemelo politicky, nabozensky ci jiny motiv. At to media ohybaji jak chteji, kdyby tu ti migranti nebyli (a tim myslim migranty za poslednich 50 let a jejich potomky), ciny poslednich dni a roku by se proste nestaly... a vitaci muzou manipulovat jak chteji, to je proste fakt...

4 0
možnosti
EP

Až na to, že ta vaše ispirace Brevikem vyla doložena jen tím, že četl jeho texty na internetu. Ale evidentně slunkům moc teče do bot, když při dnešní sérii stovek atentátů vytahují Brevika jak na běžícím páse

5 1
možnosti
MF

Problém je v tom, že Breivik byl jeden. Kdežto těch muslimských Breiviků je sakra moc. A že jich bude sakra moc denně přibývat je snad každému jasné.

Islám je s námi ve válce, jen naši politici to stále okázale ignorují a pečou na to.

Breivik neměl duchovního vůdce v meShitě, kam si mohl chodit pro rady a rozhřešení. Neměl za sebou podporující komunitu. Oni tohle mají. A mají toho mnohem víc. Nemusí těžce shánět zbraně, ani zbrojní průkazy. Všechno dostanou nebo si snadno opatří...

12 1
možnosti
JH

J59a48n 12H39l68e38d87í59k

25. 7. 2016 23:06

vysoce vzdělaní lidé a natvrdle nechápou realitu, že islam vyhlásil Evropě válku, na život a na smrt !! Na co ještě čekáte, srabové, opakující poučky o právech vrahů. Mimo islam neexistuje více totalitní diktatúra na světě, režim v Sever.Koreji je vedle něho procházka rozkvetlým sadem. Nechuť rychle konat je projevem nezodpovědnosti a ukrutné zbabělosti.- Holt někteří uvěří, až spatří někoho blízkého bez hlavy.

11 1
možnosti
RG

R84e28n16é 58G81u93r43a18l

25. 7. 2016 21:46

....Pokud chceme slavit úspěchy v boji proti terorismu, je prvním krokem přesná racionální analýza toho, co se stalo a teprve poté volba nejvhodnějších prostředků, kterými se bránit...

==================

Hmmm, a nemyslíte, že už uběhlo dost moře času na ten první krok - analýzu? Kolik let je už v Evropě známý musulmanský terorismus? Neměli bychom být už minimálně ve fázi volby prostředků obrany, nebo spíše už v jejich využívání?

To, že politici, sluníčka, novináři, "elity", a spol. neustále jen "melou pantem" tu svoji obehranou písničku, je důvodem neustále se zvyšující nasr...krknutosti lidí.

V normálně fungující společnosti bychom už měli na stole různé návrhy řešení a zaváděli je. Jenže to by výše uvedení museli na toto téma diskuzi připustit...

14 1
možnosti
VV

Jiste, uz davno by zasedal ustredni vybor KSC a hledal vhodne uranove doly. a mozna by je v roce 2032 i nasel.

1 6
možnosti
AJ

Na jednu stranu autorka omlouva muslimske silence, ze jenom proste zesileli, takze to neni vlastne islamsky terorismus a tudiz se nemame ceho bat. Na druhou stranu nam tu klade Breivika a sileneho pilota, kteri taky byli sileni, ale ne tak spravne multikulturne a jejich cinny omlouva ty, ktere napachali muslimove.

Myslim, ze stylem psani a podsouvanim nesouvisejicich veci a vytvarenim propagandistickeho gulase by se autorka nemusela stydet v Rudem Pravu. Tam jsem citaval podobnou propagandu.

8 2
možnosti
JR

J32a66r84a 88R12a59n38k

25. 7. 2016 21:57

Takze jsme vsichni zaspali..... nikdo se nemuze vymlouvat, ze v ceskych zpravach toho nebylo dostatek po Soci, kdy se vse v Syrii jiz bortilo a lide se bourili proti Assadovi, skoda, ze tehdy Vladimir potreboval cas na Krym a Ukrajinu. Snad kazdy 3. Cech ovlada nejaky jazyk a mohl se na BBC ci ZDF dozvedet, co se deje.....kdyz tak malo free lance novinaru se pohybuje po svete, nebo neni dostatek prekladatelu? Ale ti dostanou vice za preklad ''60 shades of grey''.

2 9
možnosti
DK

Souhlasim...Pokud se na vec podivame racionalne bez jakychkoliv predsudku, dojdeme k zaveru, ze Islam je zlo a prijimani uprchliku nerozumne a budeme za nej platit vysokou dan. O tom rozumny clovek proste nemuze pochybovat. Naproti tomu cin Breivika neni o nic lepsi. Breivik je vlastne na stejne urovni jako tito muslimsti teroriste, jedina vlastnost, kterou je prevysuje, je inteligence. Cin mnichovskeho strelce nelze povazovat za nabozensky motivovany. Na druhou stranu je mozne, ze byl tento mlady muz napadan prave kvuli sve viry, takze ze strany tech, kteri ho sikanovali, se mozna o nabozensky motiv jedna. Proc by jinak byl sikanovan Araby a Turky? Spise nez o tom,ze Iranci jsou vznetlivi, to hovori o tom, ze Arabove a Turci jsou agresivni, protoze ten Iranec mohl byt vyjimkou, zatimco ti, co ho sikanovali, vyjimky nebyli...V kazdem pripade je treba prijimat uprchliky velmi rozvazne a jen ve vyjimecnych pripadech...

6 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik