Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím, že cyklisté by měli mít nějakou tu toleranci.

Ironií je, že se zhotovilo z dotací mnoho kilometrů vinařských stezek - tedy cyklostezek kolem sklepů a vinohrady a cyklista si tam nemůže dát ani decku vína. A ideální situace je, kdy na cyklisty ještě čekají policisté a všechny do jednoho kontrolují. Hezky před koncem vinařské stezky. To je žúžo :D tomu se říká pomáhat a chránit! :D

3 0
možnosti

Přesně tak - jak jsem již napsal i v mém nedělním blogu, je s podivem, že žádný bruselský úředník dosud nepožadoval ty dotace na vinařské stezky vrátit. :-)

1 0
možnosti

Někdy zabije i jedno pivo. Chápu důvody uvedené v blogu, ale statistika nehod cyklistů nijak nesvědčí toleranci alkoholu za řídítky. Nepříznivým specifikem nehod zaviněných cyklisty je vysoký podíl nehod zaviněných pod vlivem alkoholu – v roce 2014 zavinili 786 nehod pod vlivem alkoholu, tj. 30,3% z celkového počtu jimi zaviněných nehod (více jak každá 3. nehoda zaviněná cyklisty). Oproti roku 2013 se počet těchto nehod zvýšil o 63 nehody (http://www.bezpecne-ops.cz/files/editor/file/nehodovost%20cyklist%C3%A9_Policie_%C4%8CR.pdf) Zatím zde není místo pro toleranci alkoholu. Navíc i jedno pivo působí na každého jinak, odbourávání alkoholu v krvi záleží na váze, pohlaví, věku aj. Vyčerpávající cesta, pak jedno pivo a slunce v horkém dni jistě pozornosti nepřidá. Za mě žádná piva. Každý si může dát kolik chce piv či tvrdého alkoholu, ale ne za volantem či řídítky.

3 0
možnosti
Foto

J78i76ř97í 62L60i23b46e33r

30. 8. 2016 13:48

Jak vidno, podle statistiky ale zavinili podstatně více nehod cyklisté, v jejichž krvi žádný alkohol nebyl. Prosím, navrhněte opatření, aby se ani toto nemělo šanci opakovat. Děkuji ;-D

0 1
možnosti

Cyklista s vypitým i jedním pivem na silnici nepatří.

4 2
možnosti

A bez přilby a reflexního oblečení taky ne...

2 0
možnosti

Naprosto nesouhlasím s větou, cituji, "Po dvou pivech běžný kolař nikoho neohrožuje." Instinktivní reakcí každého řidiče před nečekanou překážkou je úhybný manévr, který se většinou rovná strhnutí řízení nehledě na situaci. V lepším případě do pangenjtu, ale pokud Vám od krajnice nečekaně uhne před auto cyklista, spíše to strhnete směrem do protisměru. A teď si představte, že se v tom protisměru potkáte s jiným autem.. Kolik už bylo takových nehod třeba jen kvůli kočce nebo zajíci..

Nehledě na to, nechápu proč jedni účastníci silničního provozu mají být ohledně alkoholu zvýhodňováni před druhými a jak to může ještě někdo obhajovat. Někde v lese ať si na tom kole jezdí třeba s pěti promile, když se někde rozplácne o strom, jeho problém, na silnici by mělo platit, že tam alkohol nemá co dělat u všech - aut, cyklistů, chodců.

4 2
možnosti

Opilý chodec vrávorající z hospody, který se může při zaškobrtnutí svalit do silnice je taky účastnímk silničního provozu, ale přestupku se nedopouští. Mezitím cyklista, který se při nedělním výletě k rybníku zastavil v hospůdce, aby načerpal sílu a přitom vypije jedno pivo se toho přestupku dopouští...i když jede třeba po cyklostezce, kde je motorovým vozidlům vjezd zakázán.

Řešením pár ojedinělých případů, kdy opilí cyklisté někoho skutečně ohrožují, absolutním zákazem bez jakékoliv tolerance je nesmysl. Stejný, jako zcela zakázat auta, protože jsou nebezpečná a jejich řidiči často způsobí velké množství nehod, při kterých na našich silnicích denně umírají lidé.

4 2
možnosti
Foto

Větší důraz na odpovědnost než buzeraci by měl být kladen u všech účastníků silničního provozu, nejen u cyklistů, ale i u řidičů motorových vozidel. Jedno pivo nezabije ani řidiče auta.

6 1
možnosti
Foto

R96o85m13a32n 18K22o56z24e11l

29. 8. 2016 23:20

Ani pět piv nezabije, jen pak je už cítit trochu slabost v nohách. Na kole jezdím právě proto, abych mohl pít (na festivaly, akce do vedlejších vesnic) a je mi vcelku jedno, jak tento zákon dopadne.

1 1
možnosti

Dokud Vás náhodou nezastaví při nějaké "bezpečnostní" akci a kvůli těm pár pivům nepřijdete o řidičák...

1 1
možnosti
Foto

H33a63n63a 57V40l61k14o26v13á

29. 8. 2016 23:05

Už ve včerejší diskusi na toto téma u pana Nožičky někdo rozdělil kolisty na cyklisty a pumpičkáře. Sama jsem na kole najezdila spoustu túr, svého času jsem po Brně jezdila raději na kole než autem (bylo to rychlejší). Dnes se pohybuji autem nebo MHD (bydlím ve středu města a MHD je nejrychlejší) a na kole jezdím pouze po stezkách a lesních či polních cestách, na Vysočině občas po silnici.

Problém vidím v "pumpičkářích", kteří nabyli dojmu, že cyklista má větší práva než ostatní účastníci silničního provozu (chodci a řidiči) a ve vesnických cyklistech, kteří jezdí absolutně neosvětlení bez reflexních prvků a mnohdy z hospody po povinných deseti pivech.

Celé je to o zdravém rozumu. Pokud ho někdo nemá, to, že je cyklista ho neomlouvá. A pokud rozum má, pivko po 30km ho skutečně nezabije. Ale pro ty bez rozumu je návrh zákona potřebný jako sůl.

1 0
možnosti

Asi nejlepší by bylo cyklistům nějaký alkohol povolit a pouze v případě nehody jej považovat za přitěžující okolnost.

Ono je opravdu divné, že jsme v Evropě jedna z mála zemí s nulovou tolerancí a blbost stále opakovat, že se to stejně nedodržuje a že po povolení to bude ještě horší.

My si tady hrajeme na velké drsňáky skoro se vším, třeba i s konopím. V Německu je některým nemocným dovoleno pěstovat si konopí v Rakousku je dovoleno prodávat sazeničky konopí a jen u nás se blbne a dělají se razie na obchody s květináči, hlínou a časopisy neboť to navádí k myšlenkám hříšným (a hlavně to štve stát, že to nezdaní jako ten chlast).

6 0
možnosti
Foto

Jedno ani 2 piva nejspíš cyklistu nezabije, ale klidně může někoho komu nedají přednost a ten to autem napálí někde do sloupu když se jim bude vyhýbat.

Není nejmenší důvod tolerovat jakoukoliv hladinu alkoholu ani u řidičů ani u cyklistů. Naopak by se mělo dodržování přísněji hlídat a to i u chodců jdoucích po silnici.

3 10
možnosti

Chlastat by se mohlo pouze na silnicích 3.třídy a cyklostezkách,kde se toto provozuje stále a většinou to nikoho neohrožuje.Pokud byl tento zatím zákaz kontrolován,jsem pro zákaz pití chodců,chodí i po cestách 2.třídy a to imrvére nalití.Jo a to nemluvím o zákazu prodeje a konzumace alkoholu v parlamentu,kde už tak vymýšlejí kraviny.....

Cyklisty by chtěli kontrolovat a bývalý policajt jim jezdí po práglu nalitej jak žok a dělá si z nich srandu.....

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS