Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jako jedna jediná fatální nehoda smaže i milióny km bez nehod, zrovna tak urputná snaha přijímání všech plaváčků maže skvělou reprezentaci bývalé ČSSR v budoucí ISČ

0 1
možnosti

Paní autorko, nechápu, proč spojujete kritiku postoje Věry Čáslavské ke smrti Josefa Odložila a k vině Martina odložila s údajným bolševictvím.

Názory mohou být na tuto věc různé. Stejně tak mohou být různé názory na to, zda je vhodné tuto věc vytahovat na světlo v tyto dny, bezprostředně následující po úmrtí paní Čáslavské.

Ale nechápu, co je na tom spojené s bolševictvím.

To, co se stalo Josefu Odložilovi, byl násilný trestný čin, který je protizákonný obecně a zcela nezávisle na politice. Nemá to nic společného s bolševictvím, s komunismem, socialismem, kapitalismem, fašismem, nacismem, pravicovým oportunismem, jak by řekl Husák, nebo třeba s rekonstrukcí nádraží ve Zlámané Lhotě nebo třeba s oslavami sedmistého výročí narození Karla IV.

Proč to spojujete s bolševictvím?

7 1
možnosti

Věra Čáslavská měla tehdy ne výběr. Mohla si své názory schovat pro sebe a stát se ikonou tehdejšího režimu se všemi privilegii, které se k tomu vázaly. nebo mohla projevit své názory, dostat se na černou listinu a riskovat perzekuci. Ona se nehnula a své názory projevila, za což jí patří úcta.

Po roce 1989 nezůstala ve stínu a v duchu svých celoživotních postojů aktivně podporovala politický směr reprezentovaný Václavem Havlem. Ačkoli nejsem příznivcem tohoto směru, pokládám ho za legitimní. Mohu jeho příznivce považovat za lehce naivní snílky žijící kdesi na obláčcích mimo reálný svět, ale právo na jejich názor jim neupírám a oceňuji, pokud ho projeví slušně tak jako paní Věra Čáslavská.

Pak je tu kauza jejího syna. V první řadě je nutno podotknout, že onen čin spáchal právě její syn, nikoli ona. Ona se jen jako každá matka snažila své dítě chránit. neudělala nic nezákonného. Nemařila průběh vyšetřování, neovlivňovala vyšetřovatele jako někteří jiní, jen se obrátila na prezidenta se žádostí o milost. Ten její žádosti vyhověl a bylo to jeho rozhodnutí, nikoli rozhodnutí Věry Čáslavské. Nevidím zde nic, co bychom jí mohli v této souvislosti vyčítat.

10 0
možnosti

J93a40n 49H20l36e40d67í45k

5. 9. 2016 22:51

vyhmátla jste princip totality, bolševické diktatúry, které stále podléhají otrocké nátury, některým se stýská po ovládání slabších, některým chybí udávání

13 0
možnosti

statečného člověka, který se nenechal zlomit a dokázal si stát za svým názorem, i když jí to škodilo.

Podobnost s Makrelou, akorát že podpora invazního vstupu škodí všem!

2 0
možnosti

Je škoda, že "debatu o různých názorech a hledání odpovědí" vyzdvihuje paní Kolářová jen někdy..... Těžko jí věřit..... Někdy je schopna poměrně přísných odsudků....

0 5
možnosti

J82a35n 25S46e35m82i35k

5. 9. 2016 19:26

Je to jednoduche- lidi jako byla Vera Caslavska jsou nastvenym zrcadlem "poctivym sporadanym obcanum" co museli hrbit zada v dobe normalizace, a jsou spatnym svedomim tech co primo k bolsevikum patrili.

Jak se nejlepe vyrovnat se svym osklivym obrazem v zrcadle?

Ano, zrcadlo je treba rozbit- tim se ti nejjednodussi z vyse zminenych kategorii zbavuji naskakujicih otazek vuci sobe samym.

tak proto ta vyverajici zluc vzdycky kdyz umre nekdo jako Caslavska, Tigrid, Havel....

14 1
možnosti

Já vím. Každý, kdo má jiný názor, je špatný, žlučovitý a lezl komoušům do zadku.

3 6
možnosti

Tak za mě je paní Věra obětí komunistů, člověkem, který za mrzký peníz nedonášel estébákům jako kdekdo ze zpěváků, herců i sportovců, tedy veřejně známých lidí. S autorkou blogu souhlasím s tím, že hlavním znakem komunistů je útočit, nadávat, nediskutovat. Paní Čáslavská byla vlastenkou a její morální štít zůstal navzdory perzekucím čistý. Škoda, že takových lidí nebylo víc.

15 1
možnosti

A jak to víte? V době její tzv. "perzekuce" si vesele studovala školu a pracovala v zahraničí. Myslíte si, že to mohl každý "smrtelník" ?

1 11
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik