Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

To s tou závorou bylo z vaší strany uvedeno jako nějaký nepovedený vtip, doufám. Protože závory, vrata a podobně otevírá a zavírá vždy spolujezdec, bez ohledu na jeho pohlaví a postavení. Tedy pokud pasažérům jde o plynulost a rychlost jízdy. Výjimkou je, pokud by spolujezdec byla nemohoucí nebo invalidní osoba.;-)

2 0
možnosti
JK

Podle mě je feminismus ideologie a ideologie vezmou dobrou věc, v tomto případě rovnoprávnost žen, a udělají z ní klacek, kterým třískají lidi po hlavě.

Navíc nechápu proč je pro ně :"KOZY!!! Pijte Bernard!" zavrženíhodné, zatímco :"KOZY!!! Donald Trump žere žížaly!" správná forma protestu. U protestu proti Brunejskému sultánovi bych to chápal, ale takového protestu se nedočkám.

0 0
možnosti
TD

Problém je, že samotný význam termínu "feministka" je už dnes příliš vágní, než aby se dal jen tak použít ve větě a nedošlo při tom k nedorozumění.

Od počátku 20 století proběhly přinejmenším 3 vlny feminismu, přičemž v každé šlo o něco trochu jiného. Asi nikdo nemá problém prohlásit se za feministku (a klidně i feministu) první vlny, ale to už dnes opravdu trochu postrádá význam, protože tam už máme, pokud vím, opravdu vše vyřešené. Jediný, kdo by toto měl řešit, jsou země jako Saúdská arábie, kde ženy nemají s muži rovné postavení před zákonem.

Naproti tomu třetí vlna feminismu přichází s nápady, se kterými se bude mít problém ztotožnit kde kdo. Namátkou - požadavek explicitního souhlasu před sexem, nedávno schválený ve Švédsku. Podle pokrokového mainstreamu jde o skvělý počin a moderní zákon, podle mě je to naprosto absurdní snaha, která musí (podle způsobu provedení) zákonitě skončit buď bez efektu a nebo naopak obrovskou nespravedlností. Vtipné je, jak média takový nový zákon okamžitě "nestranně" okomentují: "Každý švédský chlapec a muž by se měli ujistit, že ten, s kým chci mít sex, do toho jde dobrovolně." No tak jen doufejme, že švédské dívky a ženy se ujišťují už dnes a nová legislativa se jich nijak nedotkne. Viz https://wave.rozhlas.cz/sex-musi-byt-dobrovolny-a-lide-s-nim-musi-explicitne-souhlasit-upozornuje-nova-7226201

Aby nedošlo k mýlce - samozřejmě je naprosto nepřijatelné nutit někoho k nedobrovolnému sexu a zákon na to samozřejmě pamatuje, už dávno. Ale opravdu se případy znásilnění jakkoli omezí tím, že nový zákon bude lidi nutit k vzájemnému vyjádření souhlasu? Nemyslím si. Možná právě z toho důvodu mají někteří problém přihlásit se k feminismu bez dalšího upřesnění, mě nevyjímaje.

1 0
možnosti
EK

Co se to děje? Já jednou souhlasím s paní Kolářovou! Jdu se podívat na Astro, jestli se na nás neřítí nějaký asteroid.

0 0
možnosti
LB

Já především nemám rád, když někdo bojuje s větrnými mlýny a falešně označuje za hromadné a standardní fenomény marginální a výjimečné, ať už tak činí feministka, nebo buranský chlap. Možná je to dáno psychologií jedince, ve kterém jakákoli špatná zkušenost kvasí a proto ji zveličuje, avšak není možné takový přístup interpretovat jako obecnou normu.

Je možné, že autorka viděla ženu zvedat závoru, zatímco chlap seděl v autě, já jsem zase viděl ženu zakopnout a vysypat nákupní tašku a hned dva muže, co přiskočili, aby jí pomohli naskládat věci zpět.

Já totiž věřím, že vztahy mezi muži a ženami jsou v současnosti nejlepší v celé historii lidského rodu a věřím v to, protože to denodenně vidím kolem sebe. Zároveň však vidím varovné příznaky epidemi vztahovačnosti a ublíženosti za sebemenší hloupost, vidím to u žen i u mužů, a vidím to v institucionalizované podobě u všemožných spolků od Hate Free až po Českou ženskou lobby. Najednou, v posledních deseti - dvaceti letech nám tu strašně přibývá vší možné xenofobie, rasismu, sexismu a kdoví čeho. Není to, s použitím zdravého selského rozumu, přinejmenším divné?

Čísla z uvedeného průzkumu mi prostou lidskou zkušeností připadají nadsazená. Bylo by dobré znát metodiku průzkumu a jejího zadavatele. Může to být tak, a také nemusí. Průzkumy na zakázku jsou fenoménem dnešní doby.

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik