Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Autorka to (již tradičně) nepochopila už od základu. Většina není utiskována na úkor menšiny mocí menšiny, ale mocí vládnoucí vrstvy. A jestli někdo může v tom přirovnání z úvodu článku vystupovat v roli vlka, tak jedině právě ta vládnoucí vrstva.

Navíc, jak už naznačil někdo pode mnou, na západě protěžování menšin už nabralo takových rozměrů, že už paradoxně přestává být účinná cenzura a lidé mají vice odvahy říct svůj skutečný názor. Dává to slušnou naději na to, že ultralevičáci (jako je autorka blogu) nakonec nezvítězíV

6 0
možnosti
Foto

S blogem souhlasim. Take jsem s jistym zdesenim cetl vyrok pani Valkove o ohrozene vetsine a potom pri detailnim cteni rozhovoru s ni zjistil, ze obsahuje relativne normalni pohled na vec a relevantni temata.

Veta typu "problemy GLBT budu resit, pokud mi prijdou na stul, ale nepovazuji je za svoji prioritu" mozna neni neco, co bych sam rekl, ale je to rozhodne v norme.

0 1
možnosti
JT

J94i46r56i 12T75i23c43h94y

3. 6. 2019 16:45

Je videt, ze jste to vubec nepochopila. Na "zapade' jiz vliv mensin dosahl takoveho stupne, ze ohrozuji spolecnost. V Kanade, na priklad, hrstka "domorodcu" brani hospodarskemu vyvoji hornictvi mineralu nebo cerpani a deprave ropy, pritom tito "domorodci", z nichz mnozi nepracuji, ziji na ukor statu a tudis by jim melo zalezet na prosperite toho statu, Dalo by se pokracovat o neumernem vlivu homosexual, plne dominujicich zakony a skolstvi, ci jinych mensinach.

12 0
možnosti
Foto

KARMA.

P.Válková zapadla do PR mašinerie AGROFERTU a teď (chce se mi věřit, že nevědomky) pilně zalévá s p.premiérem i p.prezidentem již tak dost vzrostlé rostlinky nenávisti...

Kdysi (už je to dávno) jsem měl pocit, že v rámci justice ví, o čem mluví.

Ale byl to jen a jen pocit...

7 7
možnosti
PB

Chce také bojovat s diskriminací a posílit vzdělávání dětí, aby se dokázaly vymezit proti šikaně spolužáka kvůli tmavší barvě pleti.

Zdroj: https://mariekolarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=715952

Tomu popravdě nerozumím. Kdo z těch dvou má mít tu tmavší barvu pleti a proč by Válková chránila proti šikaně jen jeden druh pleti? Cožpak se děti proti šikaně nemají chránit obecně a plošně? Neustále zdůrazňování jen jedné barvy pleti je totiž rasismus už z principu, a při páchání dobra se jedná dokonce i o rasovou diskriminaci.

17 0
možnosti
DK

Paní autorka zjevně naráží na situace v německých školách, kde se leckdy vyskytují převážně imigrantské kolektivy. Ty šikanují domorodou menšinu ve třídě, zatímco v opačném případě k šikaně dochází značně řidčeji.

Pak dává věta autorky blogu jasné poselství a souzní s vyjádřením Heleny Válkové.

2 0
možnosti
Foto

Utiskování většiny menšinami sice zní absurdně stejně jako myšlenka, že politici patřící k tzv většině budou upřednostňovat práva menšin, ale bohužel se to leckdy děje. Je to důkaz naprostého úpadku politických špiček.

12 0
možnosti
PK

Pani Válková na rozdíl od jiných,tedy většiny poslanců a politiků má čistý štít a důvěru, že svou práci bude vykonávat dobře, no a ten kdo jí nevěří ať si jde zademonstrovat...;-D

9 7
možnosti
LB

Dlouholetá předlistopadová členka KSČ paní Válková (tehdy soudružka) má čistý štít....;-D;-D;-D

5 0
možnosti
AN
MD

Díky za článek, rozhovor s pí. Válkovou jsem četl a její postoje mě zarazily stejně jako Vás. Taky nechápu, proč by měla být ve více méně normálním státe (kterým zatím díky bohu jsme) nějak apriorně či "víc" chráněny zájmy většiny, to je přece nonsens.

ps. jsem Caucasian pracující hetero, otec rodiny. Vzhledem k tomu, že jsem ale nějaký čas pracoval v zahraničí, a to i mimo Evropu, docela chápu některé pocity "menšiny".

2 4
možnosti
LB

Já jsem rád, že nám tady paní autorka vysvětlila, jak to paní Válková myslela, a že také paní Válkové přátelsky poradila, co a jak má napříště říkat, aby si lidé typu autorky tohoto blogu nemysleli, že je Válková nácek, což je ostatně každý, kdo tvrdí, že homosexuálům nikdo nic nedělá, tak proč na něho řvou, nebo že Romové mají začít sami u sebe a až potom natahovat dlaň k ostatním.

10 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik