Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Milá paní, napsala jste to hezky, ale na mne ta záplava rudých lístků či knížek či praporků (v televizi to vypadalo jako cokoli z toho) připomněla pouze a výhradně komunisty. Ano, uznávám, že i komunisti mohou být politicky angažovaní a mohou se scházet a protestovat proti presidentovi. Ale stejně se mi to nelíbilo.

A pak jsem se podivil ještě nad jednou věcí: proč byly všechny transparenty dvojjazyčné, a to česko-anglické? To napadlo všechny ty lidi samo od sebe? A jaký to mělo smysl, když Zeman rozhodně mluví líp česky než anglicky. A proč to nebylo rusky, když ho obviňují z rusofilství? Nechápu to, nerozumím tomu. Leda by opravdu šlo o akci objednanou a zaplacenou nějakou americkou institucí, která potřebovala, aby si diváci v USA mohli na těch transparentech přečíst, co je tam napsáno?

9 8
možnosti
LJ

Nenapadlo Vás, že tam byli i představitelé jiných státu, kteří neumí česky, ale třeba anglicky?

4 3
možnosti

Ano! Bohužel, naše přetrvávající myšlení starého, komunistického světa je největší brzdou našeho vývoje. Závist, nenávist, neschopnost postrat se o sebe, spoléhání se na stát...

:-)

18 0
možnosti
LW

L41e88o 27W36o87l52f

20. 11. 2014 13:14

Nejen bolševik. Společnost také rozdělují různí - isté.

Za článek Karma R^

15 2
možnosti
DM

Ano, spolecnost je zejmena v posledni dobe rozdelena prave kvuli vami zminenemu bolsevickemu mysleni. Take nechapu, proc se bolsevici myslenim a retorikou, nicmene prohlasujici se za demokraty, porad snazi tvrdit, ze Zeman neni jejich prezident, a nejsou schopni akceptovat vysledek demokratickych voleb.

15 13
možnosti
Foto

Součástí demokracie je i právo odmítat. Mě připadá naopak nedemokratické, pokud se všichni musí podřídit vítězi voleb. Pokud je politická funkce interpretována jako "vítěz bere vše a do dalších voleb držte hubu a krok", pak právě tohto není demokracie. Demokracii nelze v žádném případě zužovat na akt samotné volby. Upírat lidem právo nesouhlasit je selhání.

16 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik