Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

1500 x 15 Kč (za půl chleba na den) = 22 500,-

Budou zde dejme tomu 3 roky, přibližně stejnou dobu potrvá než se naučí jazyk a osamostatní se. tj 3x365 = 1095 dnů

Takže to vychází: 1095 x 22500 = 24 637 500 Kč

A samozřejmě aby zůstala tato částka, budou muset jíst jenom chleba, pít dešťovou vodu, nebydlet, nekálet, nemočit, necestovat, nesvítit...

Ženská vy jste teda moc rozumu nepobrala. Ale co tím chcete říct? Že na ten chleba jim dáte ze svého ? Nebo z peněz jenž měli jít důchodcům, ná léčbu lidem, nebo na opravu silnic a lidé si pak připlatí v autoservisu?  Je mi jasné že ze svého nedáte ani korunu !

7 2
možnosti
LJ

Moc ruzumu jste nepobral vy. Kdyz vam prisoudim prumerny plat cca 25 000 Kc, pak je to stejne jako byste mesicne platil uprchlikum 0,5 Kc. Coz by vas dozajista nepolozilo.

0 0
možnosti
BK

Tak si nejsem úplně jistej tím historickým pokrokem, když tu místo Jana Sobieského máme takový Hollandy a Barosse ...;-(

3 0
možnosti
FP

Ty zastupy mladych muzu vypadaji spise jako predvoj armady, pata kolona, nez jako lide jdouci za praci. Jak komplikovane je zamestnavani muslimu Vam rekne kazdy, kdo to s nimi nekdy zkusil - doktor nedorazi na sal, protoze se zrovna modli; skladnik odmita skladat bedny veproveho masa... Jejich prizpusobivost je miziva.

Ty zastupy sem jdou predevsim proto, ze jsme vyhodili neuveritelne penize za valky, jimiz jsme rozvratili uz tak dost vrtke prostory. Mapy jednotlivych zemi v techto protorech jsou vesmes vysledkem "od stolu", ktery v lepsim pripade narodnostni a kulturni entity ignoroval, v horsim pak zcela cilene vytvarel ohniska napeti jakymi je Irak, Somalsko nebo Lybie - ani jedna z techto zemi nechtela v OSN stanovenych hranicich nikdy existovat a vsechny si prosly vcelku nevyhnutelnou diktaturou. Ano, odpovednost je na nasich bedrech (jsme danovi poplatnici a kazdou nasi kulku jsme spolecne odpracovali a s nadsenim zaplatili z dani) a je tragikomicke, ze se prijeti uprchliku domahaji zejmena ti nejvetsi jestrabi, kteri predtim volali po valecnych vypravach jejihz dusledky ted resime. Jo, kdyby neslo o lidsky osudy, byla by to vcelku usmevna fraska.

Jenze o zivoty tu jde a zdaleka nejen o ty jejich. Pokud bychom meli skutecne z centra za penize danovych poplatniku resit integraci tak, aby mela sanci na uspech, vyzadalo by si to s plytvavosti vsech nasich uzasnyc mensinovych sdruzeni asitak pul rozpoctu. Na strane druhe, kdyby tu byl zajem o homogenizaci spolecnosti, tak bychom tu nemeli barevne trable, ktere se dnes uz snad ani nesmi nijak pojmenovat. Cili ta integrace by jednak nebyla o tom, kolik chleba uprchlici snedi a jednak by nejspise vubec nebyla o integraci - vzdyt s pribyvajicimi miliardami do minoritnich problemu tyto jen rostou. Inu trh funguje vzdy a vsude a kazdy subjekt se snazi urvat maximalni zisk - proto nemaji tyhle agentury vubec zadny pragmaticky zajem na reseni nejakych problemu, to by jim klesly dotace.

0 0
možnosti
FP

Cili integrace je nerealna - ledaze  by si kazdej prijimaci krikloun vzal jednoho uprchlika k sobe domu na vlastni naklady. Najednou by mel motivaci jej naucit, jak se ma chovat ve slusne domactnosti. Jenze tihle kriklouni jen chteji pachat dobro za penize druhych, ne se osobne angazovat.

Nemam nic proti cizi kulture, beznou migraci za praci z chudsich do bohatsich zemi vubec nepovazuji za problem - naopak, radu cinnosti cesi za nabizenou mzdu vykonavat odmitaji, ale pokud je nekdo vykona, vznikne nam diky tomu par lepsich mist pro nase obcany. Nemam ani nic proti islamu, nemyslim si, ze by v jadru jakkoliv lisil od judaismu nebo krestanstvi. Je to proste klasicka elitarska monoteisticka ideologie, ktera umoznuje ovladat masy vidinou iracionalni odmeny na onom svete. Problemem islamu je mladi a nevybourenost, kterou nasi spojenci s takovym nadsenim provokuji k vetsim a vetsim pitomostem.

Resme tedy prolemy u korne, tam kde vznikaji, tam, kde se ignoruji predikce tajnych sluzeb (islamska revoluce v iranu byla CIa predpovezena v ramci planovani prevratu, ktery dosadil sekularniho saha). Prestanme se prichylovat k jednomu ci druhemu agresivnimu statu a jasne si rekneme, ze praktiky usa a ruska se nijak nelisi a pokud ma nase zeme nejakou realnou sanci viditelne pomoci, pak tlakem na svedomi a zmenu pristupu, ne podlezanim jednou tam a podruhe onde.

0 0
možnosti
MM

Paní Kolářová, a kolik teda stojí jeden chleba??? Nakonec si dokázal vyjednat 3,1 miliardy, z toho 1,1 miliardy půjde na uprchlíky. Babiš to potvrdil.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/tri-miliardy-navic-policii-hasicum-i-na-dva-nove-tabory-pro-uprchliky-1jy-/domaci.aspx?c=A150812_061324_domaci_kop

1 0
možnosti
LJ

Asi jste clanek necetl, protze NAVIC oproti ostatnim letum je to o 130 M Kc. Ale i kdyby, pak je to 0,1% rozpoctu, nebo 25 Kc z prumerneho  hrubeho platu. Fakt darda.

0 0
možnosti
JC

sakra, omylem jsem zvýšil karmu! Dá se to nějak vrátit zpátky? Takový žvást jsem už dlouho nečetl. Nevím, kam nacpeme všechny ty inženýry, co lovíme z moře. Mimochodem, dva inženýři před pár dny ubodali  nějaké lidi ve Švédsku. Pořád čekám na článek na idnesu.

2 1
možnosti
JL

Nevím, kolik sní chleba, ale drahý to bude. Dneska dostalo ministerstvo vnitra na agendu s uprchlíky 1,5 miliardy.... A to tu ještě skoro žádní nejsou.

6 0
možnosti
JK

Ono nejde o 1500.  To se dá snadno zvládnout.  Ale je to pracedens.

 Co se stane, když se sem přihrne sto tisíc těch ilegálních přistěhovalců ?  ČR je bude muset opravdu živit, práce pro ně nebude.  A na druhou stranu si pohorší i země, odkud utekli.  Nebude tam za čas nikdo, kdo by byl schopen to tam dát do pořádku. Zbydou v tom srabu jen ženy a děti, které tam imigranti zanechali.  A nakonec na tom prodělají všichni.

Ne, takhle to opravdu fungovat nemůže.  Pomáhat se má tam, kde je problém.  Tedy v zemi, odkud ti lidé přišli.  Jenomže iniciativa k tomu zlepšení musí vyjít od nich.

3 0
možnosti
FP

A to je druha vec. Sice staci par desitek prizpusobivych aby byla cela ulice v dezolatnim stavu a 1500 je hodne. Ale co takhle 1500 kazdy rok? Nebo mesic? 1500, ktere si nemuzeme nijak vybrat, 1500, ktere nam nekdo prideli.

0 0
možnosti
Foto

Jeminkote, to je super si tady precist neco, co ma hlavu a patu a neni to demagogie od prvniho pismenka ... R^R^R^

5 4
možnosti
MK

M84i59l23a24n 77K95e91s92l

12. 8. 2015 6:50

Chleba máme-chleba  vám i dáme,podmínku však máme-jíst jej budete doma v Africe.

3 0
možnosti
Foto

To je naprosty nesmysl .... Kvuli tomuto pristupu se sem ted hrnou

0 4
možnosti
MS

nikdo je tady nechce ! stručně a jasně ! proberte se tam nahoře !

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4035x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik