Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Cituji

"Nemůžou ohrozit, pokud budeme důsledně trvat na tom, že zákony platí pro všechny stejně"

Ano vůbec nic by nám nehrozilo,  důsledně trvat na tom,  že zákony platí pro všechny,  to  má u nás tradici, to se dělá už mnoho let, vzpomeňme jen kolikrát už těžkooděnci pendrekáři přijely chránit klidné životy našich občanů, dokonce i soudružka Šabatová se stará aby naši občané nebyli diskriminováni při pronájmech bytů. ;-D

3 0
možnosti
MN

Pokud mají pravidla platit pro všechny, tak Ti migranti bez dokladů musí být internováni a vyhoštěni. Pokud mají platí pravidla pro všechny, tak nikdy nemohou získat práci, protože nemají požadované vzdělání. Jenže imigranti, se žádnými pravidly řídit nebudou, budou mít krytí od politiků, kteří také nakonec získali vzdělání podvodem.

1 0
možnosti
MH

Ano, celkem logický pohled z druhé strany barikády. Na rozdíl od všech Kohoutů a podobných "censored". Nicméně my ty uprchlíky nezvládneme. Ne pokud tu je zavedená praxe pozitivní diskriminace, ne pokud se na to nabalí desítky neziskovek, které jim sdělí jejich práva, ale ne jejich povinnosti. Nezvládáme romskou menšinu a to i přes to, že se od nás zas tolik nelíší. Pijí, nechce se jim pracovat, jsou agresivní, koukají obejít systém, kradou. Spousta z toho by se teoreticky dalo vztáhnout i na spoustu čechů. Na druhou stranu muslimové mají naprosto odlišnou kulturu, zvyky a navíc pocit, že je to nadřazené naší kultuře a zvykům, který vychází přímo z islámu. A to zkrátka nedokážeme zvládnout, zvláště když to nezvládly vyspělejší západní země.

2 0
možnosti
DB

To je celkem jedno. Podstatné jsou jiné věci. Jde o to, že vládnoucí třída nám podstrkává neustále témata, která polarizují. Buď se přikloníte na jednu nebo na druhou stranu. Výsledkem je rozbití jednoty národa..jako skupiny ovládané jednou panující elitou. 

Co se týká peněz. Můj soukromý odhad je, že kdyby nám naše vládnoucí elita nechala tolik peněz, kolik si skutečně vyděláme, náš životní standard by se blížil americké střední třídě, či ji možná dokonce předstihl. Ale to nechce naše vládnoucí třída dopustit. Měli bychom čas na přemýšlení a když tzv. "NORMÁLNÍ" člověk začne přemýšlet, dostane vládnoucí třída strach.

Podívejte se na všechny dnešní problémy. Jsou to jen úmyslně vyrobené problémy, abychom měli zaměstnané ruce i hlavu a nefušovali do vládnutí.

Příkladů, jak nás drží vládnoucí třída za obojek, jsou stovky  ba tisíce. A fungují.

Funguje to přesně tak jako umístění jistých výrobků do jistých regálu v supermarketech. Jenže to lidem nikdo neřekne a tak se přou, jestli bude či nebude na chleba. A vládnoucí třída je spokojená, protože se jí opět podařilo nás přechytračit. A my jednáme, jak oni chtěli.

Když se v politice něco stane, věřte tomu, že to nebyla náhoda. Stačí, když se podíváte pořádně na sérii Borgia, vlastně jsou to dvě různé a vyplatí se obě. Je to o tom, jak se vládlo. A Budete se divit, přesně tak se vládne i dnes.

Takže neházejte po sobě talíře, ale uvědomte si, jak je to doopravdy.

1 2
možnosti
MM

Nedávno jsem na idnes četla, že úprava azylového bydlení si letos vyžádala 165 milionů korun, příští rok má ministr vnitra zažádáno již o 1,1 miliardy...není to jen o chlebu a vodě

4 0
možnosti
MB

No, ne že bych s něčím vysloveně nesouhlasil...ale celé mi to připadá jako takové "hraběcí rady"..  Mělo se...mělo by se...atd.

Hlavně to ale nevnímá problém v jeho komplexnosti a budoucími přesahy. 

Zrovna tenhle problém nelze chápat jako dočasný a vyřešitelný stávajícími prostředky a přístupem. Rád bych se mýlil  ale toto bude mít efekt kutálející se a nabalující se sněhové koule, na kterou budou veškeré kvóty, pokusy o regulaci a integraci krátké. Bude to nový a trvalý problém Evropy s velkou pravděpodobností pozdějších excesů velkého formátu.

4 0
možnosti
BJ

cekala jsem obvykle hystericke xenofobni placani, ale tohle je skutecne strizlivy nahled na vec. Dekuju!!!

2 1
možnosti
FP

Xenofobie jako strach z neznameho je zakladni zivocisny instinkt, snahou o jeji potlaceni dosahneme podobne vyzivnych vysledku jake mely treba snahy o prevychovu gayu - tedy maximlane plny blazince a marnice. Clovek je zviratko, ktere se vyvyjelo (ve smyslu lidstva dnesniho stylu) po miliony let a za tu dobu nam nektere typy chovani prinesly preziti a jine smrt - verte, ze i Vy osobne jste na svete i proto, ze Vasi predci byli v klicovych okamzicich xenofobni a uhajili sebe sama.

Xenofobie je neco uplne jineho nez rozlisovani ras a nebo hlasani o nadrazenosti. Takova hlasani obsahuje Talmud, Koran i Mein Kampf. Nejvetsim rasistou a nackem v CR je stat Ceska Republika, ktery z nepochopitelnych dovodu nadrazuje uplne vsechny skupiny te, ktera to vsechno zivi - ze vsech ekonomickych hledisek stanovenych statem je bily heterosexualni pracujici muz tim nejvice postizenym. No, mozna to racinalni duvod ma, uplne stejny jaky byl pro nakresleni zemi jako Lybie nebo Somalsko, tedy cileny tlak na vznik nasilnosti, vytvareni ohnisek konfliktu, ktery se na to spravne naslapnuti snadno rozhori.

0 0
možnosti
OS

No, pro málo kvalifikované pracovníky se místa shánějí strašně špatně a stále jich ubývá. Poptávka je po technicích, inženýrech, IT. A se vší úctou, takové místo nemůže obsadit pologramotný afričan, který neumí řeč a celý život pásl krávy. Takže skončí v ghetu na kraji velkých evropských měst a jak to tam vypadá, to už víme. To nemusíme sociálně inženýrovat, to se můžeme jít podívat.

A ano, vybírají si země s nejvyššími dávkami.

8 0
možnosti
KV

P { margin-bottom: 0.08in; }H1 { margin-bottom: 0.08in; }H1.western { font-family: "Times New Roman",serif; }H1.cjk { font-family: "Arial"; }H1.ctl { font-family: "Tahoma"; }

Klaus: Náporběženců je zásadním nebezpečím, politici jsounezodpovědní

Zdroj:http://www.denik.cz/z_domova/klaus-napor-bezencu-je-zasadnim-nebezpecim-politici-se-vymlouvaji-na-evropu-20150810.htmlhttp://www.denik.cz/z_domova/klaus-napor-bezencu-je-zasadnim-nebezpecim-politici-se-vymlouvaji-na-evropu-20150810.html

1 0
možnosti
LO

L51u95b65o63š 81O40t65t

11. 8. 2015 9:29

Vzhledem ke svým zkušenostem ze zemí, kde žijí ekonomičtí utečenci delší čas Vás chci vyvést z omylu. Nejde tady jen o peníze, ty se často dají zaopatřit, ale stejně se zde budou cítit vykořeněni, budou vytvářet gheta, podobná těm Romským. Automaticky budou totiž vyhledávat společenství podobných osob nábožensky, kulturně i ekonomicky. Tato generace zde bude relativně spokojená, protože utekla před mizérií v jejich domovech, ale další generace už tuto zkušenost mít nebude a bude se cítit odstrčená na okraj a svou frustraci bude dávat najevo. Příkladů z okolních zemí je dost a dost.

21 0
možnosti
OS

Palec nahoru za druhou generaci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4035x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik