Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŘV

"Nemůžou ohrozit, pokud budeme důsledně trvat na tom, že zákony platí pro všechny stejně"

A to je problém. Mučení ani trest smrti nemáme. Na majetek se nemajetnému přistěhovalci sáhnout nedá, na dávky se mu prý sáhnout nesmí. Zbývá vězení a to ho jednak neděsí, protože ví, že to bude celkem luxus, jednak vězení praskají ve švech a tak pokud vůbec nastoupí k výkonu trestu, tak se budeme snažit ho zase co nejdřív vykopnout z vězení ven.

Z toho plyne => k dodržování zákonů ho nedokážeme donutit. Proto je nejlépe, když tu vůbec nebude.

10 0
možnosti
VM

Ještě bych k tomu dodal, že mluvíme o Česku, o tom Česku, které má řadu protimajoritních zákonů a soudních praktik. Už jsem viděl spoustu lidí stíhaných a i odsouzených za to, že někomu řekli, že je "černá huba". Ale ještě jsem neviděl nikoho stíhaného, natož souzeného za to, že řekl někomu "bílá huba". A že těchto oslovení je.

3 0
možnosti
ZU

Když dáme peníze do Klokánku, tak investujeme do naší budoucnosti. Když do verbeže, tak do našeho krutého konce. ....

18 0
možnosti
Foto

Vsak je do Klokanku dejte? Imigranti vam v tom brani??

2 0
možnosti
JH

J33a85n 70H53l37e87d17í58k

10. 8. 2015 22:44

máme velký nedostatek vyučených řemeslníků, nevyučenců s 3 třídami Zvláštní školy přes 300.000.  Muslímové z černé Afriky jsou negramotní bojovníci za zákon šárijá, a tesaře, soustružníka, kominíka mezi nimi určitě nenajdeš. Zaslechli o mírových zemích, kde teče čistá  voda a rozdávají se vysoké sociální dávky. Nic víc a nic méně, nepodléhejme sladkým iluzím. Ty iluze už ztratili všichni Francouzi a všichni Angličané. A nejde o 1500 osob, ale minim 15x tolik, protože po rozkoukání připutují početné rodiny.

24 0
možnosti
PT

No tak  "chleba"  pro 1 500 uprchlíků stojí cca 1,5 mld ročně, co by stály  dlouhodobé následky z toho,  to už nikdo spočítat nedokáže.

Těch 1500 kusů je ale  jen testovní vzoreček až si zvykneme čeká nás 50 tisíc, 100 tisíc atd.., takže jenom ty roční náklady bez trvalých následků budou 50 mld, 100 mld, to je pro nás pakatel, když si ročně půjčujeme 100 mld tak si klidně půjčíme i 200 ;-D

19 0
možnosti
OK

Stručně - plácáte nesmysly, okecáváte podstatu problému, tlacháte, rádoby "radíte", matete - prostě pindání zcela zbytečné, nic neřešíte, jenom se vykecáváte.

19 0
možnosti
PT

Zajímavé kolik tady máme úžasně hodných lidiček co imigranty vítají s cedulkami "přijímám" ale ještě nikoho  z těch "úžasných" lidiček nenapadlo udělat nějakou sbírku vybrat pár milionů, nakoupit hračky pro děti imigrantů, teplé deky, stany, potraviny.

Stejně trapné jako  v době povodní pomáhat postiženým lidem s cedulkou "pomáhám";-D

18 0
možnosti
PN

Kolik jich můžeme přijmout? K tomu bych dodal - rakovina začíná JEDINOU nemocnou buňkou.

15 0
možnosti
EH

E91d57a 66H16a88n13s

10. 8. 2015 22:00

Mě podobné polemiky a rozbory o financování uprchlíků připadají prázdné. Podle mého názoru v tom není potřeba hledat nějakou složitost. Jak řekl Sobotka a další hned v první den interpelací k uprchlíkům, vláda vítá připomínky občanů k uprchlíkům a zejména Chovanec to řekl pěkně - očekávají, že každý z občanů, kdo uprchlíkům fandí svůj názor podpoří činy a penězi. Chovanec zmiňoval, že by to mělo být ve stylu "ano, jsem pro uprchlíky a zde deklaruji a budu posílat měsíčně 5.000 Kč na uprchlíky. Stejně jako se lidé skládají na ta různá humanitární konta typu anděl apod. Od paní by se ten článek dal brát vážně, pokud by bylo v prvním odstavci zmíněno "platím na uprchlíky 10 nebo 15 tisíc měsíčně, vítám je zde a budu jim platit pobyt ráda dál". A nemusíme zas tak víc řešit, prostě skupina občanů je vítá a ráda jim pobyt zde bude financovat. Ale těžko se už obhajuje názor ve formě, vítám je a vy to zaplaťte nebo to zaplaťte z veřejného koláče, kam jsem přispěl já, ty, on. V tom případě pak máme vést diskusi, kdo má větší právo říkat druhému, za co budou mé peníze utraceny. Zde pak úplně s paní nesouhlasím a raději bych každou korunu ušetřenou za ekonomického uprchlíka z Eritree viděl u dítěte v Klokánku nebo třeba u té holky z děcáku, na jejíž vysněný řidičák za 10.000 Kč se pořádá humanitární sbírka stejně jako málem před sto lety na Národní divadlo.

19 0
možnosti
PH

"Nemůžou ohrozit, pokud budeme důsledně trvat na tom, že zákony platí pro všechny stejně."

Tohle bohužel neplatí už v současnosti, takže slibovat to do budoucnosti je výsměch.

21 0
možnosti
PF

Opět marně volám po tlačítku ANTIkarma!

14 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4035x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik