Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Milá dámo. Putin se sankcemi/embargem nezačal. A když sankce, tak důsledné, jinak postrádají smysl. Nevíte náhodou ve které zemi zemědělci vylévají mléko na pole či kde z potravin vyrábí pohonné hmoty a vůbec nehledí na hladovějící po celém světě? Že ničení potravin, ale i ta výroba pohonných hmot z nich je zhovadilost, to samozřejmě nerozporuju.

5 1
možnosti
Foto

Četl jsem něco o utečeneckých lágrech v Rusku. To jako vážně?

0 1
možnosti
Foto

Asi znáte výraz "Down the drain". Tak přesně toto říkala před dvaceti lety naše kamarádka, která žila v USA a pracovala v jednom hypermarketu.

Prostě se tam vyhodily či zničily desítky tun potravin ročně.

A proč? protože to bylo nejjednodušší a nejlevnější, i když i v USA jsou jistě milióny lidí odkázaných na potravinové lístky, kteří by si rádi přilepšili.

A není to náhodou tak, že ničení pašovaných potravin je dáno zákonem, se kterým možná samotný Putin nemá vůbec nic společného?

U nás se takto donedávna ničilo oblečení, prodávané pod falešnými značkami. Dnes snad už ne, odstraňují se loga a obleční jde do dětských domovů.

Takže já tipuji, že to je letitý předpis o zacházení s pašovaným zbožím a prezident Putin k němu přidal pouze "prováděcí předpis"?

8 1
možnosti
JK

J62i64ř48í 93K57o17s59e63k

20. 8. 2015 13:16

Putin vyhlásil embargo na dovoz potravin od evropských výrobců. Pokud by výrobci embargo dodrželi, potom mohli potraviny dle Vašeho návrhu dát hladovým ve světě a nemuseli je vozit do Ruska. Tím, že jsou potraviny ničeny dává Rusko najevo, že to s tím embargem myslí vážně.

6 1
možnosti

To embargo neporušují ani tak evropští výrobci, jako ruští překupníci, kteří chtějí na embargu vydělat....

4 0
možnosti
PBR

Asi jsem hlupák, ale mohla byste mi vysvětlit proč by právě Putin a Rusko mělo zachraňovat svět? Zajímá snad Západ, že lidé žijí ve slumech a hladoví? Byla byste tak hodná a mohla mi sem postnout nějaký odkaz jak se třeba USA stará o strádající lidi já nevím například v Ugandě?

Co dělá Putin je jeho věc. A jsem skálopevně přesvědčen, že kdyby i ty západní potraviny nakrásně posílal třeba hladovějícím Afričanům, že by Západ našel něco špatného i na tom. Však stačí vzpomenout třeba kamiony na Ukrajinu, že?

6 3
možnosti
LJ

Do dneška se přesně neví, co tam bylo.

2 0
možnosti
JS

S ničením potravin nesouhlasím, ale je to běžná věc. Viz velká hospodářská krize.

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik