Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OG

O94n15d28r93a 12G74l53a88c

22. 10. 2015 13:52

Maďarský plot je i naším plotem a já jsem jim za něj vděčný.

5 0
možnosti
LC

Nevím, nějak ten článek nechápu. Mě nepřipadá nic špatného na tom, zamykat si doma dveře. Nijak mi to nebrání z nich ráno vyjít a setkat se s dalšími lidmi. Jen to zabrání tomu, aby si zloději chodili ke mě domů jako do samoobsluhy a je mi celkem jedno, kde se ti nevpuštění zloději hromadí :-) Ty ploty mají a budou mít legální hraniční přechody, kudy můžeme cestovat ven a zpět a kterými se dostanou i legální návštěvníci. Takto to fungovalo po celé Evropě v dobách před Schengenem a není žádný důvod, proč by to nemohlo fungovat dál. Ano, je sice fajn, že při toulkách po šumavě teď můžu volně přeskakovat hraniční potok, ale bez toho se dá žít. Ano, situace se nepochybně musí řešit na straně zemí, odkud uprchlíci pocházejí, ale to je na dlouhé roky, mezi tím bude Evropa zaplavena. Takže akutním řešením je právě to postavení plotů a můžeme jen děkovat Maďarsku, že se toho ujalo. Ti přicházející lidé v naprosté většině nemají legální právo tady být a nic dobrého sem nepřinesou, to je jistota. Takže zastavit a pak řešit příčiny.

12 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JL

Nesouhlasím, Maďaři totiž uprchlíky vpouští, ale okamžitě s nimi zahajují řízení o žádosti o azyl: máte právo, nemáte právo. Nejde tedy o vězení - všichni mohou přicházet, odcházet,, jak je libo, jen ne NELEGÁLNÍ MIGRANTI. Zkreslujete klasicky situaci jednostranným pohledem. Oplotit Řecko se samozřejmě nedá, ale Turci by mohli hlídat své pobřeží - ale nechce se jim. Je levnější uprchlíky ze Sýrie pouštět, nemusí na ně platit. Řekové by mohli odtahovat gumové čluny zpátky k tureckým hranicím a tam je pustit, ale proč by to dělali? Vrhla by se na ně celá EU i celá OSN, že je to nehumánní...Tak humánně pouštějí migranty dál do Německa...Ti koneckonců otevřeli náruč, tak ať se o ně starají. Celé to připomíná jakusi podivnou hru, která prostě jednoho dne skončí. Jsem zvědavý jak.

8 0
možnosti
KB

Milá dámo, když my se doma zamykáme a máme oplocený dům, tak tím samozřejmě také "neřešíme" kriminalitu. 

Píšete, že nelze oplotit Řecko či Itálii. Ono by stačilo vyslat do světa jasný signál, že kdo takto vkročí do schengenu nikdy v rámci EU nedostane azyl, bez výjimky.  A žádosti o azyl se zásadně vyřizují mimo EU. Stačilo takto vylovit 5 tis. lidí, dát jim najíst napít a lodí zpět do Turecka a Libye. A žádná uprchlická vlna by se nekonala.

8 0
možnosti
PT

I u nás se hnusně zavíráme do vlastního vězení, do svých domů a bytů, máme tam hnusné zdi, dokonce i hnusně zamykáme a hnusně oplocujeme svoje pozemky.

Ale tohle není řešení, do každého bytu, domu, zahrady by měli mít přístup např. zubožení bezdomovci a samozřejmě i zubožení islámští a afričtí osadníci,  kteří se ilegálně k nám valí, pro tyhle by neměli platit naše hnusné zákony a nějakých pasech a vízech.  

Proč by proboha ti nešťastníci co utíkají před strašlivou smrtí ve válkou zničeném  Turecku nebo strašlivou bídou kdekoliv, nemohli bez pozváni posedět u našeho stolu, sežrat naše jídlo, pokálet náš záchod a vyválet se v naší posteli, vždyť jsou to přeci lidé a my přeci máme naše humanistické hodnoty a povinnosti. ;-D

8 0
možnosti
JK

J74a79n 74K14o37v91á82ř

21. 10. 2015 21:48

To je strašný blábol. Rozumíte aspoň trochu tomu, o čem píšete?

4 0
možnosti
JK

Ano, problém se má řešit tam, kde vznikl.  Problém je v tom, že místní problém řešit nechtějí (raději táhnou Evropou za nesmyslnou vidinou) a pokud by začal někdo jiný, místní to prohlásí za vměšování a agresi. :-/

A OSN (která by měla mít právo zasáhnout) je pro srandu králíkům.

4 0
možnosti
PT

Ale jděte vy ubreptaná ženštino, ploty a bariéry jsou něco co je vyzkoušené tisíce a tisíce let že to funguje, a v Maďarsku prokázali, že to funguje také, pročpak myslíte že hranice nejvíce tvoří vodní toky nebo hory.

Vy snad kdyby migranti začali lézt do domů, vyžírat lednice, kálet na WC a válet se v cizích postelích,  tak byste také tvrdila že zamykat dům je zbytečné a k ničemu a že je to jen krátkodobé řešení.?8-o Si uvědomte že jsme právní státy kde je nutno vynucovat právo i silou, do EU se jezdí s pasem a vízem a kdo tohle neuznává,  ten by měl být okamžitě zadržen potrestán a vyhozen.

Kdyby EU nebyla spolek šílených bláznů tak už dávno takovéto bariéry na hranicích EU jsou,  vartuje tam EU armáda a pokud to někdo násilím překoná,  tak je bez diskuzí deportován nazpátek, nebo držen v detečním táboře dokavad si nevzpomene kde má domovinu.Rv

11 0
možnosti
IP

I87v25o 92P32e10c23l

21. 10. 2015 19:49

Taky už jsem se dneska napil, ale vy asi víc;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik