Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

V ČR jsou o Maďarsku vcelku zavádějící informace. Maďaři se nikdy nestavěli do pozice, že chrání sebe a ať si uprchlíci jdou jinde. Pozice vlády byla, že doržují evropské dohody o ochraně hranic EU, co dle jejich názoru mělo být provedeno již v Řecku a Itáli. Tyto státy ( hlavně Řecko) zlyhaly. Množství uprchíků a migrantů bylo celkově podhodnoceno. Ale postoj Maďarů nebyl nikdy stejný jako postoj ČR. Důvody měli vždy odlišné.Plot není nepředyšný, pouze má zabránit ( nebo spíše znepříjemnit) nelegální přechod hranic .Nijak se neliší od plotu u Eurotunelu, pouze je delší.

5 0
možnosti
AZ

A72l32e11š 94Z49í14t72e85k

21. 10. 2015 14:52

Existují extrémní a rychle se rozvíjející situace, které vyžadují extrémní a rychlé řešení. Aby nebylo hůř. Toto řešení si vynucuje například například rychlá masová imigrace. Nebo bych řešení přirovnal k nenadálému říznutí se nožem a krvácení z tepny. Rychle zaškrtíme a jedeme rychle k lékaři sanitkou, kde se toto dořeší. Není to tak, že koukám jak to pěkně krvácí a jedu v pohodě MHD k lékaři, na místo, kde se toto vyřeší. To tam již asi nedojedu. V této extrémní situaci potřebuji extrémně rychlé dočasné řešení. Tedy, rychlé zabránění nekontrolovaného vnikání neidentifikovatelných cizích hord do zemí EU je nutností pro přežití. Nic víc a nic míň. Sluníčkářský pohled je v tomto okamžiku irelevantní. A co se týká vězení. Z vězení nemohu ven, ano? Například do oploceného Maďarska jsem dojel a i odjel. Ani lidé v Maďarsku neříkali, že nemohou ven...

4 0
možnosti
JF

J11a11n 16F39r75o52l27í12k

21. 10. 2015 13:41

O stavbě plotů dokonce uvažují Slovinci a Němci. Asi "vlastní vězení" získává na popularitě nejen v Izraeli nebo v USA na mexické hranici. Jak to jen ti Američané dělají, když potřebují vycestovat do Mexika?;-D

6 0
možnosti
Foto

Nechápu diskutující. Paní je jenom hodná. Někdo se těch chudáků zpanikařených tak, že někdo vykřikne "bum" a oni běží 1600 km, přece musí zastat.

6 0
možnosti
PT

Ani ne tak hodná,  ona to prostě tak cítí a  nějaké rozumové uvažování zkrátka neřeší. :-/

0 0
možnosti
RC

Moc jsem nepochopil Vase pochody - Madarsko je jedna z mala vstupnich zemi Schengenu, ktera dela, co ma - zabranuje nelegalnimu vstupu lidi na uzemi Schengenu. Na rozdil od Italie a Recka dela alespon neco. Slovinsko alibisticky deklarovalo, ze bude poustet uprchliky, dokud je bude Nemecko prijimat. Jinymi slovy, neplni sve povinnosti a jeste vytvari problem u nekoho jineho. Navic kvoty znamenaji, ze cim vice lidi pusti, tim vice lidi jim bude prideleno.

20 0
možnosti
RP

No, já bych řekl, že Maďarsko pouze chrání evropské hodnoty a evropskou civilizaci.

Co se týká imigrantů, nepřicházejí k nám proto, protože v jejich zemi je válka či tam jsou jiné problémy.

Přicházejí k nám VÝHRADNĚ proto, protože blábolení jistých osob ve vedení EU jim slíbilo byt a starvu zdarma a takový měsíční příjem na podporách a dávkách, které u nich většina těchto lidí nevydělá ani za rok. Proto statisíce těchto lidí, v blízké době nejspíš milióny, spěchají do Německa, Švédska atd , aby těch dávek vyinkasovali co nejvíc, dokud ještě bude z čeho rozdávat. A prostřednictvím přerozdělování uprchlíků by se tyto koblky měly rozlít i po všech  zemích EU.

Čím víc bude evropských států, kde staví takové ploty a kde lidi překračující hranice evropských zemí nelegálně bez víz a bez dokladů prostě automaticky zavřou do doby, dokud je neprověří a nepřijmou nebo naopak nepošlou šupem zpátky, tím méně uprchlíků se rozhodne hledat pečené holuby do huby v Evropě a zůstane tam ,kde je.

21 0
možnosti
FN

ve skutečnosti tři čtvrtiny migrantů nepřichází z oblastí kde je válka. Ani všichni Syřani nepřichází ze Sýrie. Jen je strhla migrační lavina, v době kdy žili a pracovali v Turecku, Libanonu, Jordánsku, Egyptě, Řecku.

6 0
možnosti
RP

R82o30b24e57r46t 67P20e28l45c

20. 10. 2015 10:23

Vynikající MEGABLÁBOL. Doporučuji paní vycestovat někam do Damašku, Mosulu, Kandaháru apod. kde by se mohla s problematikou více seznámit. Rád přispěji na jednocestnou letenku :-)

10 0
možnosti
TB

když už říkáte A, řekněte ve svém blogu také B. B= že mnoho (a dovolím si tvrdit že více jak 50%) obyvatel střední, severní, východní a jižní Evropy jim závidí...

0 0
možnosti
FN

Ale vždyť o žádný plot oddělující Maďarsko od jiných zemí nejde. Je to jen ochrana proti bezbřehé nekontrolované migraci. Skutečný uprchlík, myšleno osoba, hledající ochranu, může přijít na oficiální Srbsko - maďarský přechod a požádat tam maďarskou policii o azyl. Maďaři jen "stáhli" migranty z lesů, které nebyli schopni po celé délce své hranice kontrolovat, do konkrétních míst, kde je možno migranty zaregistrovat.  Tedy ty migranty, kteří hledají skutečnou ochranu v Maďarsku. A těch už se pár desítek našlo. 

Ti, co nechtějí být registrováni v Maďarsku, protože v Německu, Švédsku,,, jim bude "lépe", tak ti dále šlapou za pomoci převaděčů, kteří na tom rýžují milióny, přes Slovinsko a Rakousko.

15 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik