Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

"Důvody, pro které lidé přicházejí, tedy utíkají ze svých domovů, stále trvají."

Ano, v tom máte 100% pravdu. Jakmile Německo a spol přestanou uprchlíkům vyplácet stovky eur za nicnedělání, tak vlna opadne jako mávnutím kouzelného proutku. A jen tak na okraj - vojenská obrana hranic funguje, prokázala to nejen současnost v Maďarsku, ale i historické zkušenosti. Naopak evropský experiment se zrušením ochrany hranic se ukazuje jako naprosté fiasko.

18 0
možnosti
PO

P44e87t59r 13O91l54i40v19a

19. 10. 2015 17:45

Maďarský plot naopak je řešením, byť možná krátkodobým. Stejně jako si oplotím pozemek, aby mi tam každý nelezl. Když to nebude stačit, musí se hledat řešení jiné, anebo stavět silnější ploty.

Váš jediný argument spočívá v tom, že plot se dá strhnout násilím. To je vskutku brilantní postřeh. Ploty jsou na nic, dají se strhnout. Chudáci plotaři, teď nebudou mít, co žrát.:-P

4 0
možnosti
LK

Bohužel naprostá teorie. Rozumné země to jsou co? Oni totiž všechny ty rozumné země budou vydírat EU o dotace a peníze na řešení a uprchlíky, které z většiny rozkradou místní elity a zbytek padne kamsi do pouště jako doposud. Jak je chcete nutit? Turecko nyní spíše nutí EU a veselé si vaří svojí polívku likvidace Kurdů, získání stamilionů na řešení svých táborů pro uprchlíky a přitom koketuje s IS. Jak nutit země Afriky? Erytreje je pouhý bezvýznamný cípek nešťastné země, ta nepomůže ničím. Chápu, že se snažíte něco vymyslet, ale je to galimatyáš Váš blog.

2 0
možnosti
JS

J77a65n 74S16e46m71i23k

19. 10. 2015 17:37

"Není zapotřebí rozsáhlých výpočtů, jen se stačí podívat na mapu. Vážně je někdo přesvědčen o tom, že je možné oplotit Itálii a Řecko?"

samozrejme ze neni, ale je mozne migracni vlnu celkem jednoduse zastavit.

Pravidlo:

1) o azyl v EU lze zadat pouze mimo hranice EU, formou kterou jednotlive staty EU uznaji za vhodne.  (napriklad v uteceneckych taborech OSN)- po vyhodnoceni zadosti mimo uzemi EU vyda pak dotycna prijimajici zeme vizum a uprchlik je dopraven civilizovanou cestou do EU

2) Prekroceni hranice EU bez papiru ma za nasledek ze dotycny nema v zadnem pripade narok na azyl v EU 

3) kdo pres to vsechno prekroci ilegalne hranice EU, a neni mozno ho z jakehokoli duvodu deportovat, stravi cas do vyrizeni deportace mimo uzemi vlastniho EU v nove vybudovanych taborech pro uprchliky pred deportaci, napriklad na Francouzske Guyana, ci na uzemi statu ktere za hosteni tabora dostanou zaplaceno

Pri jasnych pravidlech a jistote, ze po ilegalnim prekroceni hranice neexistuje moznost pobytu na uzemi EU by migracni vlna prakticky okamzite skoncila

13 0
možnosti
LK

Rozumné, až na tu Guyanu, mám dojem, že je neobyvatelná a jak byste tam lidi vozil

0 0
možnosti
VM

V72á69c70l29a53v 16M57a14c59h

19. 10. 2015 17:33

"Ostnatý drát zastaví pár tisíc pěšáků. To je všechno, k čemu je dobrý. Před bojovou technikou nikoho neochrání."

problém jsou ty pěšáci co přicházejí beze zbraní ale nejsou o nic méně nebezpeční. V bojové technice je zatím převaha západu jednoznačná.

1 0
možnosti
LK

No právě, kdyby aspoň jezdili tou technikou, pak by šlo bojovat, takhle se odpálí v mateřské školce nějaký výrostek

0 0
možnosti
FL

Asadův režim je jeden důvod krize, druhý důvod je, že imigranty Německo doposud zvalo s tím že se o ně postará. Jednoduší to budou mít země, které umí ochránit hranice, ostatním nezbude než se o uprchlíky postarat jen na úrovni přežití. Aby se rádi vraceli domů až přestane válka

2 0
možnosti
Foto

To je zase demagogie teda.. To je, jako když si soused oplotí dům s dvorkem a zahradou, protože mu přes něj chodí lidé, co sem tam i kradou a vy mu řeknete, že teď sám je omezený v tom jít ven..:-/

9 1
možnosti
JR

J94a62n 97R42á98ž

19. 10. 2015 17:18

Vážená, důvody proč Afričané, Afgánci, Pákistánci, Arabové a další že svých zemí utíkají budou do té doby, dokud se Evropané budou mít lépe než oni. A aby se měli i oni lépe je nejlepší, aby se o to sami snažili doma. Že se tam někde válčí? Cynický řečeno: A co s tím můžete Vy nebo já dělat? V Evropě se také válčilo, a mnohokrát. Z v důvodů náboženských i třicet let nepřetržitě. A kdo nám pomohl, kam jsme mohli utéci? Nikam a to byla záchrana Evropy. Kfyby tehdy Evropane meli kam utéci, byla by zde pustina a nežila by zde nejvyspělejší civilizace. Prostě naší předkové bránili svoji zem a když byla zničená, tak jí znovu vladtnima rukama obnovili.

To stejné bych radil i Arabům, Afgáncům, Eritrejcům a dalším. Rozhodně ne aby utíkali do Evropy, které považují za Eldorádo, kde litají pečení holubi do huby.

P.S. Zdi a hradby jsou historicky nejosvedčenější prostředek ochrany proti vetřelcům......tak vo co go?

23 1
možnosti
VH

Jo, jo. To byl jeden, a ten hlásal, že je proti všem plotům.  Přitom bojoval jen proti tomu v Matiční. Své nemovitosti ponechal oplocené, stavba plotu v USA či Izraeli (přesně v jeho sousedství v Palestině) mu nevadila.

  Účelový kec, obdobně jako Váš blog.

8 0
možnosti
VH

Itálii či Řecko (Španělsko, Portugalsko, Francii etc.) arci oplotit nelze. Ale hlídat a hájit jejich (a tedy i naši) hranici bylo a je nezbytné. Bohužel, tato nezbytnost nebyla Kašpary,  vládnoucími EU, akceptována.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik