Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To by musely být vězením i všechny soukromé ploty.

Maďaři ve vězení nejsou, mohou klidně za plot a zase zpátky

19 0
možnosti
MN

"...Vážně je někdo přesvědčen o tom, že je možné oplotit Itálii a Řecko?..."

Někdejší italský premiér Silvio Berlusconi se přívalu migrantů bránil. Dohodl se s libyjským diktátorem Kaddáfím, že pobřežní stráž všechny bárky s běženci doprovodí zpět k africkým břehům. Italové neřešili, zda jsou na palubě děti nebo třeba těhotné ženy. Žádost o azyl je totiž možné podat až na italském břehu, kam pobřežní stráž migranty nenechala doplout.

19.06.2009:

Tvrdá imigrační politika: Itálie vrací uprchlíky do Afriky

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/tvrda-imigracni-politika-italie-vraci-uprchliky-do-afriky_125455.html

16. 3. 2011:

"...Pokud má vláda padne, zaplaví Evropskou unii statisíce běženců. Těmito slovy strašil před čtrnácti dny Itálii a další evropské země libyjský diktátor Muammar Kaddáfí. ..."

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ke-brehum-italie-miri-tisice-bezencu-ze-severni-afriky/r~i:article:694171/

6 0
možnosti
DB

Plot je velmi důležitý. Jak historicky, tak i dnes. Fabriky jsou oplocené, zahrádky jsou oplocené, obory jsou oplocené. Královské hrady byly oplocené a opevněné a tak dále. Je třeba se chránit proti možnosti napadení A děláme to pořád. Tak proč ne kolem EU nebo ještě lépe kolem Evropy? Nechci zde diskutovat na nějakou poznámku, že nejde postavit plot kolem EU či kolem Evropy. Rozhodně by to šlo. Ale si budou lepší systémy za použití dnešních technologií.

Navíc tento plot nebrání přechodu přes hranice na vyhrazených oficiálních hraničních přechodech, jako mezi Mexikem a USA.

Myslíte si, že USA mají ten plot, který je brání, nezákonně a nelogicky a nelidsky? Tak napište Obamovi, že je lump, že má ten plot a že ho má strhnout. A že USA pro nás nemohou být vzorem, protože se chovají--dle vás ..nelidsky. Uvidíme, co vám odpoví.

27 1
možnosti
RM

Citace: "Ostnatý drát zastaví pár tisíc pěšáků. To je všechno, k čemu je dobrý. Před bojovou technikou nikoho neochrání."

Samozřejmě souhlas, na bojovou techniku jsou určeny protitankové miny, reaktivní protitankové granáty, atd..., tam plot opravdu nepomůže. Je logické, že v okamžiku, kdy "uprchlíci" začnou používat bojovou techniku je potřeba ochranu hranice posílit. A naprosto s Vámi souhlasím, že použití bojové techniky (před kterou sama varujete) je vysoce pravděpodobné.

A snad potom i Vám dojde, že říkat jim uprchlíci (pokud přijedou s bojovou technikou) je poněkud ... mimo zdravý rozum.

6 0
možnosti
JC

Ta bojová technika mně také zarazila. Jako kdyby autorka předesílala, že se tam bude používat. Kdo by s ní ale přišel (přijel)? Ty státy, které nesouhlasí s tím, co Maďaři udělali? Anebo ti běženci? Jak by to dokázali? A byli by to ještě "běženci, uprchlícu, imigranti ..."?

5 0
možnosti
Foto

O84t60t82o 83Č77e69r44n39ý

19. 10. 2015 15:34

Nevím, ale do vězení se nezavírá s tím, že vězeň má klíč.

34 0
možnosti
JC

R^ Krátké, ale naprosto přesné zhodnocení článku. O tom to je!

5 0
možnosti
VM

Jestli někdo může za problémy Syrie, není to Asad, ale Obama, který tam dodává vzbouřencům zbraně. Kdo zlikvidoval Kadafího , který nepouštěl přes Libyii běžence do Italie. Kdo je odpovědný za chronické problémy v Iráku a statisíce zabitých civilistů? Odpovědět si můžete sama a příště nepište takové nesmysly.

7 0
možnosti
JC

Maďaři udělali dobře! Mají malinko jinou mentalitu, než jiné státy Evropy, jsou neskutečně hrdí a popravdě, nacionalisti. V tom nejlepším slova smyslu. Tvrzení anebo úvahy o to, že si zavírají cestu ven, je opravdu nesmysl. Oni si žili tak nějak svobodněji i před rokem 1989. Oni se neradi ohýbají a poslouchají kdekoho, Brusel nevyjímaje.

2 0
možnosti
JA

J34a32n 17A24b79r33t

19. 10. 2015 15:15

Itálie a Řecko se sice oplotiti nedá, ale migranti se:

1. Nemusí zachraňovat již pár desítek km od Libie

2. Mohou se vracet (deportovat) zpět.

3. V krajním případě lze proti jejich plavidlům použit hrubou (vojenskou) sílu jako proti narušitelům hranice ( pokud nějaké letadlo např. neuposlechne výzvy může být sestřeleno, stejně lze snad postupovat i proti nelegálním plavidlům)

1 0
možnosti
VZ

Přesně. Obrněnou techniku, kterou autorka zmiňuje v článku, nepřepravíte do Evropy na gumáku nebo dalších podobných kocábkách. Na to už je potřeba větší plavidlo, na které se to musí někde nalodit a také někde vylodit a to už je poněkud horší logistický problém než jezdit na kulometem osazené Toyotě a terorizovat vesničany. A pokud by takové plavidlo nakrásně bylo k dispozici a bylo je i kde bez odporu vylodit, tak stále ještě zůstává nezanedbatelný problém se ke břehům vůbec dostat. Tady by nepochybně byl prostor pro zmíněnou hrubou sílu. Na moři se není kde schovat a pro představu doporučuji autorce si pročíst například něco o "válce o Falklandy", kde najde ukázku toho, co umí například francouzská protilodní střela Exocet.

0 0
možnosti
DS

Já s Vámi souhlasím, vidím to podobněR^

0 14
možnosti
JC

Já zase nesouhlasím, ten článek je na vodě a na písku.Rv

4 0
možnosti
OP

Maďaři pouze zahájili restart Evropy - tedy doufám

25 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik