Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HV

Šikana s nulovou hladinou alkoholu u cyklistů jen posiluje velmi malý respekt k zákonům. Je totiž již přespříliš vyhlášek a zákonů, které zbytečně omezují normální život. Tudíž je nikdo moc nerespektuje. Každý to ví, každý to toleruje.

10 1
možnosti
JP

No, ožralý cyklista v protisměru ve městě (obci), toho bych tedy nechtěl potkat. Dneska mě jeden předjízděl zprava a druhý zleva. Sám jsem jezdil na kole, ale tohle je trošku moc. Žadný alkohol, ne, ne ne.

2 2
možnosti
MK

I zákaz, který se moc nekontroluje má svůj význam. V tomto případě například v situaci, kdy cyklista s alkoholem v krvi způsobí nehodu.

2 4
možnosti
JH

J93a54n 74H82a90v37r68d31a

29. 8. 2016 17:11

Ta nulová tolerance alkoholu pro řidiče (čehokoliv) je ještě pozůstatek bolševického myšlení, že občas je nesvéprávné individuum a je potřeba ho na každém kroku buzerovat a ponižovat. Zajímavé, že ve většině evropských států je určitá hranice alkoholu povolena a lidi se tam na silnicích nevraždí více, než u nás. Snad i méně.

U nás je vůbec problém se vším. Přední boční skla taky nesmí být zatmavena přes určité % propustnosti a přesto možná 20 % aut to nesplňuje. A v Německu takové auto s tmavými skly nemá ani Merkelová.

Jak to, že to jinde jde a u nás to nejde, vážený řiditeli dopravní policie. Být ministrem s koulema, už byste dořediteloval.

10 1
možnosti
Foto

Nulová tolerance alkoholu je projev zdravého rozumu.

1 8
možnosti
JH

J10a48n 95H19a78v72r55d24a

29. 8. 2016 17:01

Tentokrát souhlas s autorkou. Je to hlavně o odpovědnosti a ta buď je nebo není. Ti odpovědní, kteří si dnes jako cyklisti nevypijí to pivo, protože nechtějí porušit zákon, nebudou nebezpeční ani když se něco málo povolí a 1 pivko si dají. A ti neodpovědní chlastají i teď, i když je 0 tolerance.

14 0
možnosti
DR

Jste normální, ochlastové? Pokud cyklista pojede po silnici nacamranej a nedá přednost nebo provede jinou botu a někdo jiný v zoufalé snaze ho nezabít zruší auto nebo zraní sebe nebo jiné, bude to určitě pozitivní, vy škromachoidi... Ještě, že to neprojde..

2 4
možnosti
JH

J12a38n 72H23a28v83r82d73a

29. 8. 2016 16:57

Proberte se pane. Plodíte nesmysly. Nejste nalitý?

11 1
možnosti
DM

nevím jak jset přišla na to,že se to nekontroluje.

Cyklista z kopce dokáže vyvinout rychlost překračující třeba v obci o notný kus povolenou rychlost.

Dělová koule na kole valící posilněná 3 pivy rychlostí 70km/h se sluchátky na uších a slunečních brýlích i když už šero ,protože kchůl a samozřejmě bez patřičného osvětlení je nebezpečná jen o trochu méně než jedoucí auto.10 letého potomka na kole vám sestřelí jako nic...

Pivo za volant ale i řidítka nepatří....

5 4
možnosti

Nejenom desetileté dítě. Viděl jsem i mrtvého dospělého chlapa, ani ne moc rozjetý cyklista ho poslal hlavou na obrubník...

2 0
možnosti
JF

J70a24n 58F96r20o32l95í60k

29. 8. 2016 15:30

Jedno pivo motoristu nezabije. Ani dvě. Na západě je taková tolerance běžná a nechápu proč by se nemohli potkat cyklista a automobilista každý s dvojkou piva v žíle. A trošku toho vinéčka na Moravě taky neuškodí. A když jsme tak blízko Vizovic tak docela maličká štamprlička slivovice také nemůže uškodit. Taková zdravotní na rozproudění krve a zbystření mysli. A motorista i cyklista má hned svět veselejší. Hlavně by měli mít chodci ty reflexní pruhy abychom je po druhém až třetím pivu lépe viděli.;-D

7 1
možnosti

Jsme pravidelnými svědky toho, jak si aktivisté prosazují pod záminkou vyšší bezpečnosti různá "cykloopatření" - v drtivé většině pod záminkou větší bezpečnosti (bezpečnosti cyklistů, samozřejmě - na ostatní kašleme).

-

To je dost v rozporu s povolením navrhovaných 0.8 promile. Nebo snad lze pokládat za přiměřené investovat do stezky pro opilce, místo důslednější kontroly alkoholu (technického stavu, výbavy, ...) na silnicích?

4 1
možnosti
Foto

J68i19ř53í 39L93i98b74e79r

29. 8. 2016 15:09

Zdvořile bych si dovolil podotknout, že trestáni by měli být ti, kteří něco někomu udělali či někoho poškodili. Pokud nikomu nic neudělám, pak nesmím být potrestán. :-)

3 1
možnosti
MJ

Já si myslím, že povolit účastníkovi silničního provozu alkohol, byť se jedná o cyklisty je pěkná blbost. O prosazení této blbosti se zasloužili především Moravští politici aby na sebe upozornili před volbami.

5 5
možnosti
BH

A chodec není účastníkem provozu?

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik