Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P87e73t80r 92O73m96e91l52k25a

29. 8. 2016 14:35

Za rok najezdím na kole stovky kilometrů a přiznám se bez mučení, že po ujetí delší trasy je pro mě pivo tím správným nápojem. Samozřejmě tím porušuji zákon. Porušuji ho s vědomím, že mě nikdo za to jedno pivo perzekuovat nebude. Proč nebude? Protože stále žijeme v Absurdistánu. Na jedné straně máme jasný zákon a na druhé nad jeho porušováním přivíráme oči. Tak ať se stanoví hranice alkoholu a opilí cyklisté ať se postihují. Tak to funguje v normálním právním státě.

5 0
možnosti
Foto

J54i63ř73í 44L59i46b93e73r

29. 8. 2016 14:26

"Zákaz alkoholu pro cyklisty je motivován představou, že čím více zákazů stanovíme, tím bude společnost šťastnější."

Což je samozřejmě přesně naopak, ale sociální inženýři toto nikdy nepochopí.

"Pokud je to možné, měl by být kladen větší důraz na odpovědnost než na buzeraci. Ať je přísně odpovědný opilý cyklista, který způsobí nehodu, a nejsou šikanováni běžní jezdci pro radost."

Zlatá slova. Přesně tak a karma!

6 2
možnosti

A proč tento postup chcete aplikovat pouze na řidiče jízdních kol?

2 0
možnosti
Foto

Tak opilci mívají štěstí, aspoň se to říká.

Oběti opilců bohužel zmiňovány nejsou.

7 0
možnosti
SN

:-).....Dobře napsáno ! Jsme dospělí, svéprávní, zodpovědní! KDo alkoholu nerozumí, ať ho nepije ! Dobře napsáno ! R^VR^

5 0
možnosti
Foto

čili byste jeden zákaz nahradil jiným?

1 0
možnosti
JN
BH

Souhlas, až na tu náplavku. Ty pruhy jsou tam právě pro cyklisty! Samo, že se po tom také lépe jde, ale ne každý má horské kolo pro jízdu po městě

1 0
možnosti

Promiňte, ale tady s vámi nemohu souhlasit. Pokud máme zákonem stanoveno, že pohyb po pozemních komunikacích na dopravním prostředku je pod vlivem alkoholu zakázaný, nevidím důvod, proč povolovat alkohol pro kola a pro auta ne. Auto se řídí mnohem snadněji než kolo, tedy pod vlivem můžete autem jet opilá mnohem lépe než na kole. A následky mohou být srovnatelné. Neřešme tu teď majetkové újmy, řešme tu zdravotní následky. Ano auto může zrakvit okolí, ale to může i cyklista, který někomu vjede do cesty, ten uhne a zrakví okolí. Vina je samozřejmě na cyklistovi. Jednoduše, když už máme nulovou toleranci, tak ji taky dodržujme. Byl bych ochoten o tom diskutovat na cyklostezkách, ale rozhodně ne na silnicích.

7 6
možnosti
PN

P92e71t85r 85N71ě95m69e87c

29. 8. 2016 13:41

"... pohyb po pozemních komunikacích na dopravním prostředku je pod vlivem alkoholu zakázaný .... " ... to asi ne

0 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím snad ani s jednou čárkou a písmenkem v tomto Vašem článkuRv

2 10
možnosti
MS

A já nesouhlasím ani s jednou čárkou, písmenkem a smajlíkem vašeho příspěvku. :-)

8 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik