Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hm, jako obvykle. Já mám ten správný názor a ten kdo ho nesdílí, je fašista, rasista a smaží si děti k večeři.

Paní Čáslavská, byla jako každý člověk, černobílá. Mnoha lidem (alespoň si myslím) nevadí samotná paní Čáslavská, jako spíše chvalozpěvy, ve kterých se vyžívají určité mentálně labilní osoby, které se úchylně těší na každou smrt, aby mohly spustit vodopád slz.

Co napsat nekrolog ve smyslu "byla to výborná sportovkyně, byla statečná, měla svůj názor a bila se za něj. Ale byla jen člověk, tudíž kvůli svému synovi udělala slušnou prasárnu, neměla odvahu jít do tvrdého střetu s komunisty a některé její názory byly, naivní" A co tu máme? Nemáme tu svatou. Nemáme tu svini. Máme tu prostě ženu která umřela a díky jejím skutkům se o ní mluví.

5 16
možnosti
MS

Možná byste mohl blíže specifikovat, jakou že to udělala kvůli svému synovi "prasárnu". Jestli máte na mysli milost, kterou Václav Havel udělil jejímu synovi, tak vězte, že to ani tak nebyla milost pro jejího syna, jako pro ni samotnou. A jestli si někdo zasloužil určitou "úlitbu" za předchozí příkoří, tak to byla právě Věra Čáslavská. Já s některými kroky Václava Havla nesouhlasím, ale s touto milostí nemám žádný problém.

7 4
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

11 1
možnosti
SB

Věra Čáslavská své názory na pomoc uprchlíkům prohlašovala veřejně. Takže mohou být veřejně kritizovány a kdokoli může říci, že jej Věra Čáslavská zklamala.

Jestliže obecně známá osobnost chce, aby její názory nebyly propírány, tak ať si je nechává pro sebe.

Soukromé názory jsou soukromé pouze do chvíle, kdy je příslušná osoba odtajní a kdy s nimi jde na veřejnost.

Každý, počínaje tak obecně známou osobností, jako byla paní Čáslavská, až po lidi zcela neznámé, jako jsem já, máme zcela svobodnou volbu mezi dvěma možnostmi:

Možnost první: Mlčet, nechodit do televizních diskusí, nepodporovat své politické favority a nechávat si své názory pro sebe (to píši o paní Čáslavské) a nepsat do těchto webových diskusí (to píši o sobě, protože mně samozřejmě jako řadového občana nikdo nikam nezve).

V takovém případě se nemusíme obávat, že budeme veřejně kritizováni.

Možnost druhé: Jít se svými názory na veřejnost, tedy slavní lidé, které někdo někam zve, jít do příslušných diskusí, nebo neznámí lidé psát diskusní příspěvky na weby, ale potom to bylo naše svobodné rozhodnutí, že jsme to udělali, a my jsme tím dali každému plné právo naše kroky a názory kritizovat.

Nikdo z nás nenutil paní Čáslavskou se po roce 1989 politicky angažovat a v posledních letech podporovat ty či ony politiky nebo ty či ony názorové proudy. Byla to její volba, měla na ni plné právo, ale tím pádem dala komukoli též plné právo se k tomu vyjadřovat, její postoje schvalovat, ale také její postoje kritizovat.

17 9
možnosti
SB

Omluva za překlep: Nikoli "mně nikdo nikam nezve", nýbrž "mne nikdo nikam nezve".

1 2
možnosti
Foto

Mně příjde zajímávé, co všechno se vleze do pojmu "bolševické vnímání světa". Takový Stanislav Kostka Neumann a mnozí další a podobní by spíše použili pojmenování "maloměšťácké vnímaní světa".

4 0
možnosti
Foto

Pamatuji si na článek blogerky Jany, jmenovkyně zde paní Kolářové. Hodně kritizovala minulý režim, komunisty a vůbec, tak jak si to posametová doba žádala. V tom článku zkritizovala na prezidentovi Zemanovi každou maličkost, nakonec vytáhla i jeho dceru. Nelíbí se mi, když se vytahují rodinné a osobní věci, bylo to však u této blogerky "bolševické"??

6 7
možnosti
Foto

"Uštěpačné poznámky páchnoucí závistí"?

Neumím si představit, co by Věře Čáslavské mohli internetoví diskutéři závidět. Na medaile, které Československu vybojovala, snad byli všichni hrdí jako u všech jiných sportovců. Dřina při nacvičování se snad ani závidět nedá. A její osobní život už vůbec ne. Diskuze o paní Čáslavské jsem příliš nečetla, ale asi to bude tak, jak níže píše Karel Mádle - jen reakce.

5 6
možnosti
Foto

Myslím, že se má, resp. měla vyzdvihnout její statečnost, kdy už řada jiných hledala skulinku, jak se podřídit. její soukromé poměry jsou jejími soukromými poměry, nikdo neví, co za patálie může čekat nás. Ona nemohla za to, jestli se jí někdo zastal nebo se to tak jeví a její názory a postoje po r. 89 jsou jejími legitimními názory jako každého z nás, s kterými souhlasit můžeme nebo nemůžeme, to je zase každého věc. Stěžejní byl její postoj v době, kdy se to nemuselo vyplatit.

5 0
možnosti
Foto

mnoho věcí je tu k zasklení a na zeďR^

6 0
možnosti
Foto

Bolševik z Kremlu nařídil, aby český bolševik pustil Čáslavskou trénovat do Mexika. Byly by nějaké zdroje této informace? Nemohl to být nějaký český trochu osvícený bolševik, který podepsal bumážku, aniž by se dovoloval v Kremlu?

Čáslavské stopa v naší historii zůstane jednoznačně pozitivní. Nejen jako sportovkyně, ale i jako osobnosti. Proč ale neuchovat památku osobnosti i s nějakými stíny v životopisu, vždyť je to normální. Proč tady připravovat nějaké nanebevzetí srovnatelné v poslední době snad jen s Havlem?

13 0
možnosti
Foto

... nejde o žádné nanebevzetí...zmínka o těch , co to měli ještě těžší než ona je v textu je velmi zřetelná. Jde třeba o to si z článku uvědomit si... jak chrabří umíme být tady... tady na skle... Všem na očích z masa a krve a s vědomím následků ..jako ona? To už jaksi málokdo.

Pokud tu má někdo pocit adorace, pak já jen ten...jaká osobnost to byla a jaké kádrování... ještě člověk ani nevychladne - s gustem a domnělou,, svobodou slova,, okamžitě někteří uděláme.

A budu vždycky stát za tím... že na hodnocení jakýchsi negativ je čas vždycky... ale že ve smrti se mlčí.

10 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik