Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Dobrý den, paní autorko, na hodnocení práce nového centra je podle mého názoru ještě příliš brzy. Proto se teprve ukáže, jestli bude pouze plodit režimní propagandu nebo se stane místem, kde bude možné čerpat ověřené informace o některých událostech. Vzhledem k tomu, že to organizuje ministerstvo vnitra, které dokázalo obhajovat i obvinění jednonohého invalidy z toho, že kopl během nepokojů v Českých Budějovicích policistu do obličeje, se však obávám spíše první varianty. Každopádně pod váš poslední odstavec bych se podepsal.

5 0
možnosti
VH

Skoro máte pravdu. Jen bych rád věděl, kdo zabrání ministerstvu vymýšlení a šíření hoaxů. To už jsme tady několikrát měli. (Jak za okupace, tak za bolševika Rudé právo blahé paměti.) Vy se fakt domníváte, že je to vyloučeno???

Jako třeba, že nebudou šířit hoax, že důchodci na zvýšeném důchodu? Když jsou přirom okrádáni nedůvodně vysokou sazbou DPH (15 % místo nezvýšených 10 % a 21 % místo 20 %)?

2 0
možnosti
Foto

Polovinu všech hoaxů šíří Česká televize, ale centrum pro propagandu nereaguje

4 4
možnosti
Foto

Hoaxy se stejně budou šířit dál. Je dobré mít ale třeba nějakou stránku, server, jenž upozorní, že je to výmysl. A ty už existují. Ve věku sociálních sítí ale nelze zabránit, aby se zcela eliminovaly a potlačil jejich vliv na naše uvažování. Na to nejsou kapacity. Facebook chystá určitá opatření nahlašování fake news, ale pokud by se celý proces zavedl úplně do důsledkům, což by s moderními technologiemi v průběhu času šlo a internet anebo další sociální sítě by dle automatizovaných procesů vyřazovaly automaticky veškeré zprávy nesouhlasící s realitou, vyfluslo by to docela nutně veškeré recesistické články, jako píše tady např. pan Dvořák, ale i řadu náboženských ideologií, jež se neopírají o empirickou zkušenost.

2 0
možnosti
SS

Dá se učinit nějaká prevence v podobě zavedení výuky, co obnáší kritické myšlení, znalost logických klamů, abychom nevědomky neklamali sebe i druhé.

Lidé užívají logické klamy každý den běžně na jakékoliv téma, ať již tak činí vědomě či velmi často nevědomky a polopravdy či i relevantní fakta interpretují pomocí logických klamů tak, že vytváří irelevantní závěry, neúplné či zavádějící informace, falešná nebo vyloženě lživá tvrzení

0 0
možnosti
ZZ

mám opravdový strach z nositelů názorů, " že zatím o nic nejde" protože až půjde, tak bude pozdě. Romancová je něco jako Brožová-Polednová

19 2
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik