Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

tohle je absolutní nepochopení volebního systému. USA jsou federace a tudíž se federativní uspořádání musí promítnout do volebního systému. Účelem není ani tak ochrana menších jako fakt že americký prezident musí získat podporu většiny států (měřeno podle lidnatosti) a ne jen absolutní většinu hlasů, V USA nemůžete dát hlasy z jednotlivých států do jednoho pytle, volby organizují jednotlivé státy. Je pravda že minimální počet volitelů je 3 takže státy s malým počtem jsou více reprezentovány neb pouhým počtem obyvatel by 3 volitele nezískali.

2 0
možnosti
MD

Kdyby kdyby, Nefunguje tuani tak princip ochrany slabšího, ale jde hlavně o princip ochrany USA jakoúzemního celku. Neboli silný stát. Jinak by už možná USA byly dávno rozdělený naněkolik celků a nějaká Hillary by mohla presidentovat v CAa NY a Trump na zbytku území. Třeba.

Já bych tak silně americkévoliče nepodcenoval. Samozřejmě, že Trump program má, zdá se že ho i bude realizovat. a realizujeho. Protesty jsou, protože ti co Trumpapodporují evidentně nemají důvod někam chodit protestovat.:-):-):-)

0 1
možnosti
Foto

Já se jenom smějí až se za břicho popadám... největší problém přijmout výsledek demokratických voleb mají vždy "demokraté"

V okamžiku, kdy volby nedopadnou jak chtějí, začnou voliče protistrany obviňovat z nízké inteligence atd...

Ať se vám to líbí nebo ne, demokracie jako systém bude vždy selhávat v konfrontaci s populisty... dokud bude mít člověk se základním vzděláním a finanční negramotností, stejnou váhu hlasu jako vysokoškolák s odpovědným přístupem k financím, nikdy to nemůže fungovat... plebs rozhoduje o budoucnosti úspěšných... to je to kouzlo demokracie...

4 0
možnosti
JS

Já bych s hodnocením trochu počkal, na Regana také všichni plivali a dnes je považován za nejlepšího prezidenta USA ve 20. stolet.

0 0
možnosti
PG

P25e78t71r 98G66r14u21b31e75r

26. 1. 2017 10:11

Vidím, že by jste demokracii chtěla nahradit "demokracií".

2 1
možnosti
LK

Tak systém je tak nastavený od 19. století. Prozatím ho nikdo nechtěl měnit a v zásadě mám dojem, že ti demonstranti změnu volebního systému také nežádají, tak o čem se tady bavíme? To je takové hořekování, když Pepa prohraje v kuličkách s klukama a pak si stranou řekne, že by určitě vyhrál, kdyby měl duhovou kuličku

5 2
možnosti
JS

Volební pravidlo v Americe funguje nějakou stovku let a zajímavé že nejvíc ho chtějí změnit ti co je jim do toho slušně řečeno NIC. Tak se podle toho zařiďte.

11 1
možnosti
JR

J44a53r63a 47R66a40n93k

28. 1. 2017 8:39

Ale houbelec, nezijete tady, tak jak muzete vedet?8-o

0 1
možnosti
RP

Objavil som chybu v matrixe ;-D

2 0
možnosti
MT

Ja se zas doklikal na konec internetu. A bylo tam tma, prazdno a nic...

2 0
možnosti
LC

L49u42k73a23s 73C21o45d58r

26. 1. 2017 6:54

Jistou vyhodou je, ze pristich 8 let neni potreba na nazory lidi, jako je autorka clanku, brat prilis velky zretel. Jejich fnukani totiz nebude mit na udalosti zadny vliv.

9 2
možnosti
ZZ

autorce : bože, bože....

6 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik