Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

M81i14l43a59n 10V61i20k

25. 1. 2017 18:26

Ony i ostatní články léto paní jsou "velmi" zajímavé.... prostě to neunesla a kope a kope - jak Obama v posledním tedy v posledních dnech své vlády.

9 1
možnosti
MK

Americký volební systém je postaven tak, aby pár velkých států počtem svých obyvatel nemohlo převálcovat většinu malých. Tato vlastnost systému je preferována před vůlí absolutní většiny. Platí to tak už stovky let a před volbami si nikdo nestěžoval. A stížnosti poraženého po volbách jsou všude celkem běžné.

17 0
možnosti
Foto

Vy si dovolujete zpochybňovat našeho milovaného Doníčka, zachránce bědného lidu živořícího pod diktaturou neziskovek?:-)

3 9
možnosti
JR

J94a28n 56R49á62ž

25. 1. 2017 18:00

Dobrý důvod, aby nějaká neziskovka zalobbovala v kongresu a Senátu USA, aby se změnil americký volební systém.;-D

Mimochodem, tento systém zaručuje, aby velké státy s početným voličstvem, nemohly diktovat svou vůli státům s menší množinou voličů. A tento princip je základem pro fungování Spojených států amerických. Bez této rovnosti by se už dávno Spojené stát rozpadly. Což je i jedním z důvodů proč k rozpadu spěje EU. Menší státy už pochopily, proč zejména Němcko a Francie s Itálií tvrdě a nekompromisně prosazovaly schválení Lisabonské smlouvy, kam si prosadily systém hlasování, který znevýhodňuje menší členy. Menšina státu, jen s vyšším počtem obyvatel může tak diktovat celé EU svou vůli. A právě takovému přehlasování americký volební systém rovnosti hlasů bez ohledu na počet obyvatel jednotlivých států zabraňuje, nejenom v prezidentských volbách, ale i v senátních.

Takže nějaké řeči o rozdílu v absolutních počtech voličů, jsou jen hloupé kecy těch, kteří nemohou prodýchat, že se jedna hysterická bába nestala prezidentkou USA.

25 1
možnosti
MT

"... přímé volbě by jednoznačně vyhrála Hillary Clinton..." Nevyhrala ! Ted' se zjistuje, ze pro demokraty volili i nelegalove, nekteri i vicekrat v jinych oblastech, dokonce volili i dlouhodobe mrtvi. Jinak s tou Hillary Clinton uz prestante strasit..

16 1
možnosti
JH

J40a60n 81H46l57e11d56í21k

25. 1. 2017 17:22

paní Marie a náš volební cirkus se Vám líbí ?,-- Jinak být Trumpem, bál bych se Latinos, aby neopakovali kauzu Kennedy a to se jejich počet mnohonásobně zvýšil.

1 1
možnosti

Trump přizpůsobil svou kampaň volebnímu systému. A Američané ho zvolili. Nic víc. Úvahy o tom, co by bylo, kdyby se sčítalo jinak, jsou nesmyslné.

14 1
možnosti
Foto

Já si naopak myslím, že Trump vyhrál kvůli svému programu a kvůli své drzé hubě spíš pár (potenciálních) hlasů ztratil.

23 0
možnosti
Foto

:-(no bude to zajímavý co nám Doník ještě předvede:-(

3 5
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik