Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Opravdu je americký systém volitelů jediným důvodem Trumpovy výhry?

Ve volbách pro něj hlasovalo sice méně voličů než pro H. Clintonovou, přesto jich ale bylo cca 60 000 000. Kdyby pro něj hlasovalo pouze 10 mil, tak by určitě prohrál. Čili fakt, že pro něj hlasovalo nehlasovalo 10 mil. ale o 50 mil. voličů více je také podstatný.

Nevím, jak jste přišla na to, že hlasy několika desítek miliónů voličů nejsou podstatné. :-P

9 1
možnosti
ZS

Protože nevyhrála Hillary

5 1
možnosti
PB

..... by možná nebylo vod věci si s něm pokecat napřímo přes twitter a podělit se s ním vo vašu bolest,- co víte ?!,- se zastydí, pohne se v něm svědomí, vezme Vás za slovo a zejtra s tem sekne ;-D,-....,,, doboha, je tohlecto vůůůbec možný?!

15 0
možnosti
MC

Vše co vymyslíte na správné lavičce je možné.;-)

2 0
možnosti
MD

To je narku. Kdyz jedna skupina oprena o 'socialismus v afroamerickem provedeni' nevyhraje. Vzdyt jinak je stejna jako ta druha, oprena o 'americky kapitalismus pro male'. Obe vsadili pomerne blizko a prece kazdy na neco jineho.

1 1
možnosti
MK

Dovolím si upozornit, že americký volební systém je nastaven tak, že ve skutečnosti je prezident USA volen jednotlivými státy, které zastupují volitelé, které delegují voliči dotyčných států. Počet volitelů Trumpa přesáhl s přehledem počet volitelů Clinton.

Co se týče absolutního počtu voličů, dovoluji si pochybovat, protože zatím se při počítání hlasů v klíčových státech ukázalo, že Trump získal více hlasů než bylo sečteno těsně po hlasování a naopak Clinton získala hlasy, které fyzicky neexistovaly I to byl důvod, proč nakonec bylo přepočítávání přerušeno. Jenomže ukazuje to na jednu věc, že podvody ve volbách existovaly na straně Clinton a ne Trumpa. Což svědčí o mnohém.

41 1
možnosti
JR

J28a88r62a 45R65a41n97k

28. 1. 2017 8:50

Pripadam si zde jako v Kindergarden, ale snad nekdo umi anglicky, nebo vsem staci lzi?

Hillary Clinton has 2.7 million more votes than Donald Trump, despite losing the presidential election, and the number is expected to rise. Ms Clinton is on track to get more votes than president Barack Obama did in 2012. He won 65.9 million, and she is only about 400,000 votes behind him.Dec 6, 2016

Hillary Clinton gets 2.7 million lead in the popular vote | The ...

http://www.independent.co.uk/.../hillary-clinton-27-million-lead-popular-vote-donald-trump-c...

0 0
možnosti
JV

?8-o?Rv Snad by to vyřešila ptačí chřipka.;-)

8 0
možnosti
MV

M85i56l29a30n 13V43i94k

25. 1. 2017 18:20

Ale co chudáci slepice v okolí!;-D

1 0
možnosti
Foto

Běžte někomu zapálit auto, třeba vás to uklidní.

23 0
možnosti
JK

Docela pěknej blábol. :-)

0 2
možnosti
MN

Sluníčka mají plnou pusu demokracie, ale když demokratická volba nedopadne podle jejich představ, tak se mohou pominout a stanou se z nich anarchisté.

Taková paralela sluníčkových úvah - Když pije Zeman, je to notorik a ostuda státu. Když pil Havel se svými kumpány - byl to důsledek beznaděje v systému komunismu. Když měl Klaus decentní aférky s letuškami byl nemorální, když Havel ještě za života paní Olgy měl aférky s héérečkami, byla to součást uměleckého bohémského ducha. Když Zeman buduje obchodní politiku s Čínou a Ruskem, je vlastizrádce, když Havel destruoval československý zbrojní průmysl a podporoval americké bombardování Srbska (bez vyhlášení války) byl humanista!

Sluníčka, zkuste použít logiku!

37 2
možnosti
MC

R^Co byste očekávala od středo-levých revolucionářů. Však V. Klaus přesně a pravdivě zařadil V.Havla, jako reformního komunistu. Všichni jsme v živých přenosech mohli pozorovat kdo, jak morálně se k druhému zachoval v době své moci.

6 2
možnosti
ZJ

Trump uvažoval rozumně.

Nevyrazil lovit hlasy mezi neomarxistiskou, genderově avantgardní společnost nafoukaných "celebrit" do Kalifornie, ani mezi bílé límečky do NY, ale mezi normální lidi.

A Velký bílý otec se vrátil do Bílého domu.

41 0
možnosti
Foto

Perfektní charakteristika Donaldovy strategie.

4 0
možnosti
ZS

A navíc nemá rád ženy, to jste zapomněla. Ach vy demokrati, jak není po vašem, tak to je tragedie

27 1
možnosti
Foto

Je to něm vidět. Samé ošklivky, samá košťata.

4 0
možnosti
DH

D66a70v37i86d 82H17o74l68e52c

25. 1. 2017 14:20

před chvílí jsem četl jaká byla Hillary ve skutečnosti mimo pódia a jak jednala se všemi okolo.Je hrubá a sprostá.To jsou ti demokraté.Navrch huj a pod tím fuj.

21 1
možnosti
Foto

A prý i požívá promile.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik