Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za mě dobrý, dík :-)R^.

5 1
možnosti
JZ

Odkaz na byť jen jeden jediný příspěvek, který zpochybňuje legitimitu demonstrací a není napsán očividným trollem, byste asi nenašla, co? Hm, škoda:-)

1 2
možnosti
JN

No, stačilo by úplně, kdyby pan Babiš vystoupil na demonstraci a obhájil svůj pohled na řízení ČR.Jenže to není chlap. Klade věnce zásadně po půlnoci....

12 7
možnosti

P12e63t35r 14Š75i66m90e52k

12. 6. 2019 8:41

Babiš by nevystoupil ani na prvním stupni ZŠ.

Toho by v diskusi převálcovalo každé druhé dítě. Ten co nemá dopředu naučené a připravené od jiných, to nedá.

7 4
možnosti
AG

Příznivci oligarchie argumentují volbami, že není legitimní požadovat výměnu ministrů, případně předsedy vlády. Ale u nás se přece volí parlament, ten nikdo rozpouštět nechce. Babiše zvolil tak maximálně Zeman a Benešovou Babiš, aby ho kryla. Nevím, proč by měli být nelegitimní požadovat odstoupení mafie.

23 7
možnosti
Foto

Výborně řečeno.R^

10 8
možnosti
PB

P30e17t10r 46B27e26r28a45n

11. 6. 2019 21:21

Oni si politici nechtějí přiznat, že lid na náměstích nezpochybňuje volby, ale jen dává stále více najevo, že vítězové voleb vládnou blbě a dokonce voliče podvádí a okrádají! Měli to v předvolebním programu?

22 7
možnosti
ZD

Jinak se to dá říct, že je skupina lidí nespokojených s výsledky voleb a současnou situací. Podobná skupina tady bude po jakékoliv volební konstelaci. A logicky je zde skupina voličů, kterým to zatím nevadí. Proč by početně menší skupina nespokojenců měla ovlivňovat volbu těch ostatních? Máte pro to jediný rozumný důvod ?

Mě se nelíbí ta křiklavá vesta co máte na sobě! Něco s ní udělejte a hned. Zítra jdu na náměstí. Jestli ji nesundáte - pozítří tam budu také.

0 1
možnosti
Foto

Zkuste vámi uvedená kritéria vztáhnout na celosvětové demonstrace v r. 1967 proti válce ve Vietnamu.

3 5
možnosti

Tak si to shrňme. Myslím, že se všichni shodneme, že demonstrující jsou naprostou většinou příznivci TOP09 a blízkého okolí(liberální levice až střed). Jejich jednání se mi zdá dost schizofrenní. Přejí si, aby mohli ve svém množství, v kterém se sešli na náměstí, změnit rozdané karty. Jedna z mála cest mimo revoluci, puč a jiné neústavní procesy je referendum, které ale tito lidé a strany, které je zastupují, naprosto odmítají. Z toho mi vychází, že to nejsou zastánci demokracie, ale z různých materiálních i jiných důvodů chtějí pouze udržet status quo.

18 25
možnosti
KH

K36a48r43e82l 22H72r74m49a

11. 6. 2019 23:31

Ne, to se fakt všichni neshodneme, Jsem pravicový volič a ani TOP09 jsem nikdy nevolil. Kdybych nebyl přes 100 km daleko od Prahy a nebyl pracovně vytížen, také bych se demonstrací zúčastnil. Kdysi Kalvoda odstoupil kvůli neoprávněně užívanému titulu Judr., Gross Kvůli "blbému" miliónu a Nečas kvůli "kabelkám". Dnes je premiér trestně stíhaný, bývalý spolupracovník StB. OLAF potvrdil, že v kauze Čapí hnízdo došlo k podvodu. 50 mega se vrátilo, všechno dobrý a jede se dál. EK potvrdila, že je ve střetu zájmů. Původně tu zprávu chtěli překládat 3 měsíce. Dosadil si novou ministryni spravedlnosti ve chvíli kdy se má rozhodnout, jestli půjde před soud. A reakce je: "Nikdy neodstoupím, nikdy. Nech si to všichni zapamatují,"

18 2
možnosti
Foto

Pozor, demonstrace a manifestace jsou dva pojmy. Demonstrace je protestní, manifestace souhlasná. Takže na prvního máje jsme manifestovávali...

9 0
možnosti
Foto

Jedna starší důchodkyně mi tvrdila, že demonstranti jsou do Prahy sváženi autobusy a dostávají 500 korun na ruku. Po chvíli se mi sama přiznala, že ona jela jednou takto autobusem do Prahy na demonstraci pořádanou odbory. Někteří důchodci (zejména ženy) se mezi sebou přeposílají různé řetězové e-maily a pak těm všelijakým blábolům věří.

31 1
možnosti
Foto

To jste snad přehnal, nedělejte z nás důchodců nesvéprávné osoby, které nejsou schopné míti vlastní názor.

Ba naopak, po letech zkušeností jsme opatrní a nenecháme se vtáhnout do projektů, které zde již delší dobou probíhají a provádějí mediální masáž dříve narozených,

Děda s bábou jsou sice staří, ale pálí jim to, proto se Mádlovi a Issové nepodařilo je přemluvit a ani na další výkřiky našich herců, neherců nereagují.

Nepodaří se nikomu z nás udělat nesvéprávné osoby a rozhodovat za nás, ani ty narážky na stařeckou demenci nás nerozhodí, my ať se to někomu líbí nebo nelíbí, jsme se podíleli na rozvoji státu a není nám lhostejné, kam kráčíme a jak bude žít další pokolení.

Tak už to mějte v paměti a nesnažte se nás přechytračit, je nás velká skupina, většina z nás bez ztráty kytičky prošla dřívějším režimem a ani teď se nedáme přemluvit k něčenu, co by našemu státu mohlo uškodit.[>-]

2 1
možnosti
JU

J14a51n 51U96l94r95i61c87h

11. 6. 2019 16:27

Jistě ma každy plné právo vyjádřit svůj svobodný názor a to i ti kdo s demonstracemi z jakéhokoli důvodu nesouhlasí. Ja je vnímám jako vyjadreni osobního postoje a to je naprosto v pořádku. Když se ale někdo dožaduje změn ve vládě na základě subjektivních obav, tak si dle mého usurpujete právo které ma předseda vlády na základě výsledku voleb(jinak řečeno dožadovat se muže ale je mu to v současné situaci úplně nanic). Takže každy ma právo protestovat jak ti kterým vadí Babis a Benešova, tak ti kterým vadí ze se “malá” skupina lidi snaží určovat kdo ma byt ve vládě.

Babis se Zemanem mi vadí čím dal tím více, ale očekávat od těchto panu sebereflexi je asi po zkušenostech z jiných kauz naivní. Tudíž ať se nám to líbí nebo ne, tak nejspíš budeme muset vydržet do dalších voleb. Leda ze by dalsi strany co drží Babise u vesla ho hodili přes palubu.

9 0
možnosti
VK

Subjektivních obav?

Auditní zpráva Evropské komise je dost objektivní problém, jsem zvědavý, co řeknete za pár měsíců, až bude oficiální.

Vítězství ve volbách nikoho neopravňuje k porušování zákonů a páchání trestné činnosti, i když by se to voličům ANO líbilo.

15 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik