Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Dnes jsem si vzpomněl na tento blog, když jsem si v článku o nové agentce 007 přečetl: "Ukňouranými chlapy to otřese a budou namíchnuti".

Já vím, kňourání není kvičení, ale stejně:-)

0 0
možnosti
JR

J11a41n 24R34i76c62h23t48e87r

16. 7. 2019 14:40

Opravdu máte pocit, že kvičí pouze jedna názorová strana?:-) Pak se ovšem z Vaší strany nejedná o nic jiného než o rádobydehonestační kvičení;-)

0 0
možnosti
ZD

Na konci blogu píšete, jak se bojíte, aby se ti kdož používají komentovaný výraz nedostali k moci. Měla byste znejistět. Podobné výrazy opakovaně zaznívají z obou stran aktuálně názorově rozděleného světa diskutérů a stávkujících. Kdo tedy tu republiku nakonec povede??? To, že na demonstracích zaznívají docela sprosté a silně urážlivé výrazy Vám zjevně nevadí - jen to jedno slovo. Při vší úctě budete mít asi divné představy o kvalifikaci osob schopných něco (třeba stát) vést.

3 1
možnosti
PL

P79e34t98r 41L42a11n21g96e31r

11. 7. 2019 10:48

Těch slov je víc než jen "kvikot, kviceni" a objevují se na různých stranách názorového spektra jak diskutujících, tak blogerů. Prostě jistá část lidí používá ony vymezující výrazy na způsob nadávky a snaží se tím sami sebe v projevu povzbudit. Beru to jako takový virtuální kolorit diskuzi.

Za článek dávám karmu.

1 0
možnosti
KL

i kdyz povysite formu nad obsah, neznamena to, ze nemaji pravdu.

0 0
možnosti
MH

Myslím, že důležitější, než mluvení o tom, jakou volbu sloves používají zastánci určitého názoru (nebo stylu politiky) by bylo podívat se na ta - v tomto případě rudá - prasátka a věnovat dostatečnou pozornost tomu, CO kvičí a hlavně proč. Ono totiž myšlení, vyjadřování a především chování stoupenců krajní levice nemůže mít s ničím vhodnější souvislost, než s vepři...a vepřům se tímto omlouvám, protože oni za to, jací jsou, nemůžou a svou podstatu si - na rozdíl od rudých - nevybrali.

Mimochodem v jiné části tohoto serveru je dnes umístěn zajímavý článek, v němž se také ozývá hlasité kvičení o údajném růstu vlivu krajní pravice, což je sice bohapustá lež, nicméně podaná tak, že člověk neznalý reality by tomu snad i uvěřil.

1 0
možnosti
PL

P58e28t63r 42L64a18n33g35e40r

11. 7. 2019 10:57

Výborně. V jednom příspěvku jste spojil to, co by někdo mohl nazvat Vaším kvikotem, s vymezováním se proti, podle Vás, kvikotu jiných, čímž jste na příkladu trefně doplnil blog autory.

Jste moc hodný, pane Hodný. R^

2 0
možnosti
Foto

R^Ještě než jsem dočetl, předpokládal jsem v diskusi to, co jsem v ní pak našel. To slovo KVIČET jsem, shodou okolností, několikrát četl v kritice vůči opozici a vůči těm, kdo mají vážné výhrady vůči dvěma "hrdinům naší doby". Kdo s tím přišel první , nevím, ale vždy se dá předpokládat, že hozené lejno někdo uchopí a hodí zpět, aniž by je navoněl, pěkně zabalil a převázal mašlí. Stejně se dá předpokládat, že ti, kdo dávají přednost demagogii a projevují se nadutě, pak řeknou : Ale oni taky... (infantilní argument)

Slabost lze často spatřovat v rozjívené škodolibosti , která se projevuje tolerancí k použitým sprostotám vyhřezávajícím z vlastních řad. Děje se tak někdy ve stavu opojení způsobeným pocitem převahy. Ten pocit může pramenit z převahy početní i z vědomí aktuální podpory skutečné moci. Když chybějí argumenty, používá se demagogie : Nevědí, co činí - zfanatizovaný řvoucí dav, stádo ovládané loutkovodiči...... Zde je třeba poděkovat panu Petříkovi, který, ač asi nerad, podrobil řadu lidí zajímavému testu, když přispěchal s informací o záhadné symbolice odění pana M. Mináře. Dle reakcí lze usuzovat, že ne každý je ochoten odmítnout lež, která se zdá být s výhodou použita. Tento test pana Petříka navíc nepřinesl kladné body těm, kdo se mohli zpřetrhat v soudech o snadné manipulovatelnosti lidí účastnících protestů. Ty příkré soudy jim (některým) spadly na hlavy.

2 3
možnosti
ZD

Rád bych se mýlil ale zdá se, že se Vám přehřívá motor puštěný do vysokých obrátek. Je nebezpečí, že se takový motor zcela vymkne kontrole a pak už se jen čeká kde to praskne aby se zastavil. Někdy to končí i výbuchem. Bacha na vytočené (naftové) motory emocí.

Dopředu jste věděl, co bude v diskusi, rozjívená škodolibost, hozené lejno.. to je jen pár výrazů kdy Vám ten rozjetý motor vypovídá službu. Dříve s humorným nadhledem se nyní brodíte tou smradlavou louží, kterou sám často kritizujete.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas. R^

Na sloveso "kvičet" v diskusi se dívám jako na virtuální "ránu" - v intencích známého výroku "Kdo první zvedá ruku k ráně, přiznává, že mu došly ideje".

Jen mi z občasných toulek politickými diskusemi přijde, že tento nešvar je rozšířen na obou stranách té současné ideologické barikády.

2 0
možnosti
ZD

V tu chvíli by ale autorka měla znejistět. Bojí se, že ti kdož tento výraz používají by se dostali k moci. Jestli jí jako kvalifikace k moci stačí ti, kteří nepoužívají určitý výraz...

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik