Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obávám se, že i když to pan Hanák trochu přepískl, tak zase není tak daleko od pravdy. Ekologii a klimatickým změnám nikdo stejně pořádně nerozumí, badatelé se mezi sebou přou a nejvíce řečí mají ti, co vůbec nemají potuchy oč kráčí.

Veřejné protesty by měly smysl, kdyby bylo známo účinné řešení, jen by s tím - řekněme vláda - nechtěla nic udělat. A znáte ho třeba Vy?

Sám jsem na jednom projektu v rámci ochrany životního prostředí několik let pracoval, tak jsem aspoň získal představu, jak nesmírně složitá to je záležitost.

1 0
možnosti

J96a30n 75R21á81ž

18. 7. 2019 17:50

No dostat přímo "přes držku" je poněkud přehnané....ale někdy je i toto účinná metoda, jak z některého studenta dostat pitomé nápady.

Je doba prázdnin a tedy studenti mají dost času se aktivně podílet na ozdravění přírody, což samozřejmě dělají nebo snad ne ? . Zjišťuji totiž, že studenti ze sousedství, kteří ještě nedávno "stávkovali" za lepší planetu, kupodivu místo sbírání plastů z příkopů, či vyčištění nedaleké přírodní památky od nepořádku nebo opravení krmítek pro zvěř (například), létají letadly s rodiči na zahraniční dovolenou nebo jezdí sami autostopem za dobrodružstvím všedních dnů po celé Evropě, čímž samozřejmě dostávají do souladu svá slova a činy..

Věřím, že když si tak aktivně přes prázdniny odpočinou, budou zcela jistě připraveni na podzim znovu demonstrovat ve jménu svaté Gréty (doufám, že ji do podzimu papež František blahořečí).

1 0
možnosti
Foto

Ať začnou chodit do školy pěšky, nebo na kole. Přestanou užívat elektrický proud. Domácí úkoly ať píšou buď za světla. I-phone ať si nabíjí otáčením dynama. Na televizi ať přestanou koukat. Ať se sami způsobem života vrátí o nějakých 200 let zpátky a potom jim uvěřím, že to není jen módní póza.

2 2
možnosti
Foto

buď za světla, nebo pod svíčkou.

1 0
možnosti
Foto

Vám by podobná lekce taky nechyběla. Takovéto bláboly ze sebe vyplodit. Ale je to jen můj názor. A za něj se, ale neomluvím.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že by měl dát do držky on sám sobě.

2 1
možnosti

Je to směšné v zemi, kde oslavujeme 17. listopad, kdy se proslavili především studenti svým odporem k okupacím a vládě šlendriánu. Argumentace vůči nim byla stejně "pravicově arogantní" až násilná. Podstata moci má cosi společného bez ohledu na politické směřování. ;-D

0 1
možnosti
Foto

Pane Hornere,. vůbec mě nepřekvapuje, že nerozeznáte rozdíl mezi vysokoškolskými studenty a čtrnáctiletými dětmi...:-)

7 0
možnosti
Foto

Ať už je to s klimatem jakékoliv, pravda je, že čtrnáctileté dítě fakt NEMŮŽE mít tolik informací technického rázu, aby se mohlo adekvátně rozhodnout o tom, co klimatu škodí, jak moc a jestli vůbec. Na to lidé studují a poznávají zákonitosti přírody celé dlouhé životy, za 14 let by to nedal ani Einstein...

9 0
možnosti

Jenze oni na rozdil od nas v tom svete ktery jsme jim my zasvinili budou zit. Jestli vam s timto postojem dobre rozumim, tak pozustavate v tom socialistickem po nas potopa.

Pak ovsem vubec nerozumim te hloupe EU, ze vam poskytuje dotace na zlepseni zivotniho prostredi.;-D

2 5
možnosti

... no tak aspoň, že se omluvil

4 0
možnosti
Foto

Řeči o "dávání přes držku" prozrazují totalitní smýšlení. Nediskutovat, nebrat v potaz jiný názor, ale potlačit ho násilím.

Další typickou totalitní praktikou je napřímit veškerou energii k dehonestaci osoby namísto věcné, racionální diskuse. To je pouze jiný princip "dávání přes držku" (i když "jenom" verbálně)

Zatímco opravdu potřebujeme věcnou diskusi o mnoha problémech. Co se týče stavu životního prostředí, je těch znepokojivých signálů opravdu mnoho. Díky za ty čtrnáctileté, že na to upozorňují. Jednají naprosto správně, myslí na svoji budoucnost a na budoucnost svých dětí. Je dobře, že se o to zajímají.

8 0
možnosti
Foto

Je dobře upozorňovat, ale ne hysterčit. Kdyby školy za něco stály, místo na demonstraci by děti nasměrovali na diskuse s odborníky, kteří by alespoň trochu těm dětem vysvětlili, že technologie výroby čehokoli a především energií, se nedá vyměnit za týden a že dnes ani neznáme jiný spolehlivý způsob, který by nám zajistil alespoň současný standard, který by jen málokdo chtěl vyměnit za nižší.

A pak by jim také mohli říci, že požadovat ultimativně něco bez nabídky pomoci nebo účasti, je více než neslušné.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS